Prepare everything you need: a Turk, a sieve for straining coffee. Grind the coffee beans using a coffee grinder. A blender will also work.
Подготовьте все необходимое: турку, сито для процеживания кофе. Измельчите кофейные зерна при помощи кофемолки. Подойдет также блендер.
Make some coffee. Place ground coffee in a Turk, add water and place on low heat. Cook until foam forms on the surface. Let the drink cool and then strain through a sieve.
Сварите кофе. В турку положите молотый кофе, залейте водой и поставьте на минимальный огонь. Варите до образования пенки на поверхности. Дайте напитку остыть, а затем процедите через сито.
Make coffee with halva. Mash a piece of halva. Heat the milk, but do not boil. Place the crushed halva in a bowl and pour in warm milk. Beat with a blender for 2 minutes. Pour the strained coffee into a mug, and pour the whipped mixture of milk and halva on top.
Сделайте кофе с халвой. Разомните кусок халвы. Молоко подогрейте, но не кипятите. Переложите в миску измельченную халву и влейте теплое молоко. Взбивайте блендером в течение 2 минут. Перелейте процеженный кофе в кружку, а сверху налейте взбитую смесь из молока и халвы.
Sprinkle the drink with cinnamon before serving.
Перед подачей посыпьте напиток корицей.