Prepare ingredients for strudel. Peel the apples and cut them into slices. Wash the cranberries and dry them on paper towels. Heat water for syrup. Prepare a baking sheet. Turn on the oven to 200 degrees.
Подготовьте продукты для штруделя. Очистите яблоки от кожуры и нарежьте их ломтиками. Клюкву вымойте и обсушите на бумажных полотенцах. Нагрейте воду для сиропа. Приготовьте противень. Включите духовку на 200 градусов.
Prepare the dough. Dissolve yeast in warm water. Add sugar and salt. Add half the sifted flour, mix well and leave for 30 minutes. When the dough has risen, pour in the vegetable oil, add the remaining flour and add vanilla sugar. Knead the dough. You need to knead for 10-15 minutes.
Подготовьте тесто. Дрожжи разведите в теплой воде. Добавьте сахар и соль. Всыпьте половину просеянной муки, хорошо перемешайте и оставьте на 30 минут. Когда тесто подойдет, влейте растительное масло, всыпьте оставшуюся муку и добавьте ванильный сахар. Замесите тесто. Вымешивать нужно 10-15 минут.
Make rolls. Divide the dough into 2 parts, roll out each into a rectangle. Place apples and cranberries on the dough so that the edges along the contour remain free. Sprinkle with sugar and cinnamon. Fold the edges of the dough overlapping and pinch well.
Сделайте рулеты. Тесто разделите на 2 части, из каждой раскатайте прямоугольник. Выложите яблоки и клюкву на тесто так, чтобы края по контуру остались свободными. Посыпьте сахаром и корицей. Края теста сложите внахлест и хорошо защипните.
Bake the strudels. Prepare the syrup. Dissolve sugar in hot water and brush the top of the strudel with it. Sprinkle a baking tray with flour and place the rolls seam side down. Place in a hot oven for 30-40 minutes.
Испеките штрудели. Приготовьте сироп. Разведите в горячей воде сахар и смажьте им верх штруделя. Противень посыпьте мукой, выложите рулеты швом вниз. Поставьте в горячую духовку на 30-40 минут.
When serving the yeast dough strudel with apples, sprinkle with powdered sugar.
При подаче штрудель из дрожжевого теста с яблоками посыпьте сахарной пудрой.