Thaw the dough at room temperature. This will take approximately 1 hour. Wash the apples, peel and slice thinly. Prepare the lemon zest. Melt 60 g of butter, leave the rest as is. Prepare a baking sheet and food foil. Turn the oven on 180 degrees.
Тесто разморозьте при комнатной температуре. На это уйдет примерно 1 час. Яблоки вымойте, очистите от кожуры и тонко нарежьте. Подготовьте цедру лимона. Растопите 60 г сливочного масла, остальное оставьте, как есть. Приготовьте противень и пищевую фольгу. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the filling. Fry the apples in half the unmelted butter for 5 minutes. Add honey, cinnamon, lemon zest. Stir, fry for another 3 minutes. There is no need to bring the mass to complete homogeneity. It is necessary that the apple pieces are felt in the mixture. Then pour in the brandy. Simmer until all the alcohol has evaporated, approximately 5-7 minutes.
Подготовьте начинку. Яблоки обжарьте на половине нерастопленного сливочного масла в течение 5 минут. Добавьте мед, корицу, цедру лимона. Перемешайте, жарьте еще 3 минуты. До полной однородности массу доводить не нужно. Необходимо, чтобы яблочные кусочки ощущались в смеси. Затем влейте бренди. Тушите до тех пор, пока алкоголь весь не выпарится, ориентировочно 5-7 минут.
Prepare the dough. Place the thawed dough on a well-floured towel. Roll it out as thin as possible. Then brush with melted butter and sprinkle with half the breadcrumbs.
Подготовьте тесто. Выложите размороженное тесто на хорошо присыпанное мукой полотенце. Раскатайте его максимально тонко. Затем смажьте растопленным сливочным маслом и посыпьте половиной панировочных сухарей.
Make a roll. Spread the filling over the entire surface of the dough, leaving 2-3 cm on the right and left sides. Sprinkle with almond flakes. Then add a thin layer of remaining breadcrumbs. Fold the remaining edges of the dough inward. Carefully roll up using a towel. Using a towel, transfer the strudel to a baking sheet.
Сделайте рулет. Выложите начинку по всей поверхности теста, оставляя по 2-3 см с правой и с левой стороны. Посыпьте лепестками миндаля. Затем тонким слоем оставшихся панировочных сухарей. Подогните внутрь оставленные края теста. Аккуратно заверните в рулет при помощи полотенца. На полотенце перенесите штрудель на противень.
Bake the strudel. Brush the roll with the remaining melted butter. Cover with foil and place in the oven preheated to 180 degrees for 15 minutes. Then remove the strudel from the foil, generously brush it with cream on all sides and bake for another 20 minutes.
Запеките штрудель. Смажьте рулет остатками растопленного сливочного масла. Накройте фольгой и отправьте в духовку, разогретую до 180 градусов, на 15 минут. Затем достаньте штрудель из фольги, обильно со всех сторон смажьте его сливками и поставьте выпекать еще 20 минут.
Cool the strudel and sprinkle powdered sugar on top. Serve warm with a scoop of vanilla ice cream, strawberry topping and a sprig of mint.
Остудите штрудель, посыпьте сверху сахарной пудрой. Подавайте теплым, с шариком ванильного мороженого, клубничным топингом и веточкой мяты.