Melt the butter in a water bath or in the microwave. Warm up the water a little. Wash, peel and core the apples. Rinse the raisins, drain in a colander and dry on paper towels. Prepare a baking tray and baking paper.
Растопите сливочное масло на водяной бане или в микроволновой печи. Немного подогрейте воду. Яблоки вымойте, почистите, удалите сердцевины. Промойте изюм, откиньте на дуршлаг и обсушите на бумажных полотенцах. Приготовьте противень и бумагу для выпечки.
Knead the dough. Sift the flour onto the table, leaving 2 tablespoons, add salt. Form the flour into a mound with an indentation in the center. Pour water into the well, 2 tbsp. butter and add the yolk. Knead the dough for 15 minutes until it is elastic and smooth. Form a ball, cover with a towel and leave for 60 minutes in a warm place.
Замесите тесто. Просейте на стол муку, оставив 2 ст.л., добавьте соль. Сформируйте из муки горку с углублением в центре. Влейте в углубление воду, 2 ст.л. масла и добавьте желток. Вымешивайте тесто в течение 15 минут, чтобы оно было упругим и гладким. Слепите шар, накройте полотенцем и оставьте на 60 минут в теплом месте.
Prepare the filling. Cut the apples into small pieces, mix with raisins and almonds. Finely crumble the bread and dry it a little.
Подготовьте начинку. Нарежьте яблоки маленькими кусочками, смешайте с изюмом и миндалем. Хлеб мелко раскрошите и немного подсушите.
Roll up the roll. Sprinkle the table with the remaining flour. Form the dough into a sausage, then roll it out into a very thin rectangular sheet. Brush with sour cream and remaining butter, sprinkle with bread crumbs. Then spread the filling evenly, add sugar and cinnamon, roll the strudel into a roll.
Сверните рулет. Посыпьте стол остатками муки. Сформируйте из теста колбаску, затем раскатайте ее в прямоугольную очень тонкую пластину. Смажьте сметаной и оставшимся маслом, посыпьте хлебной крошкой. Затем равномерно выложите начинку, добавьте сахар и корицу, сверните штрудель рулетом.
Bake the strudel. Set the oven to preheat to 180 degrees. Cover a baking tray with baking paper and place the roll on it. Bake the strudel for 40-50 minutes until golden brown.
Испеките штрудель. Поставьте духовку разогреваться до 180 градусов. Противень застелите бумагой для выпечки, переложите на него рулет. Выпекайте штрудель в течение 40-50 минут до образования румяной корочки.
To bring the Austrian strudel closer to the restaurant style, sprinkle the roll with powdered sugar and serve with a scoop of ice cream. It's best to eat the strudel before it gets cold.
Чтобы приблизить подачу австрийского штруделя к ресторанной, посыпьте рулет сахарной пудрой и подавайте с шариком мороженого. Лучше всего есть штрудель, пока он не остыл.