Prepare ingredients for strudel from yeast dough. Wash, peel and cut the apples into cubes. Thaw the dough at room temperature or in the microwave. Prepare the yolk. Chop the nuts. Prepare a baking sheet and parchment paper. Turn on the oven to 190 degrees.
Подготовьте продукты для штруделя из дрожжевого теста. Вымойте, почистите от кожуры и нарежьте яблоки кубиками. Разморозьте тесто при комнатной температуре или в микроволновке. Приготовьте желток. Орехи измельчите. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Включите духовку на 190 градусов.
Prepare the filling. Mix apples with cinnamon and half the sugar. Leave for 20 minutes to allow the fruit to release its juice. In another bowl, mix the nuts with the breadcrumbs and the other half of the sugar.
Подготовьте начинку. Смешайте яблоки с корицей и половиной сахара. Оставьте на 20 минут, чтобы фрукты дали сок. В другой миске смешайте орехи с сухарями и другой половиной сахара.
Form the strudel. Roll out a sheet of thawed dough thinly and sprinkle it with half of the nut-bread mixture. Place half of the apples on top. Fold the edges of the dough over. Then roll it into a roll. Repeat the same with the second sheet of dough and the remaining filling.
Сформируйте штрудель. Раскатайте тонко лист размороженного теста, посыпьте его половиной орехово-сухарной смеси. Выложите сверху половину яблок. Заверните края теста. Затем сверните его в рулет. То же самое повторите со вторым листом теста и остатками начинки.
Bake the strudel. Place the strudel on a baking sheet. Brush the top with yolk. Make cross cuts on each roll with a knife. Bake at 190 degrees until golden brown for about 30-40 minutes.
Испеките штрудель. Выложите штрудель на противень. Сверху смажьте желтком. На каждом рулете сделайте поперечные надрезы ножом. Выпекайте при 190 градусах до золотистой корочки около 30-40 минут.
Before serving, sprinkle the yeast strudel with powdered sugar.
Перед подачей посыпьте дрожжевой штрудель сахарной пудрой.