Prepare products for kefir strudels. Peel potatoes, carrots, onions and cabbage. Cut the bacon and meat into small pieces. Finely chop the onion. Grate the carrots on a coarse grater. Shred the cabbage. Cut the potatoes into cubes. To serve, wash the dill, pat dry on paper towels and finely chop. Tip: Instead of pork, you can use any other meat.
Подготовьте продукты для штруделей на кефире. Почистите картофель, морковь, лук и капусту. Шпик и мясо нарежьте на небольшие кусочки. Лук мелко нарежьте. Морковь натрите на крупной терке. Капусту нашинкуйте. Картофель нарежьте кубиками. Укроп для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и мелко нарежьте. Совет: Вместо свинины можно использовать любое другое мясо.
Prepare a vegetable bed. Place the bacon onto a hot frying pan. Melt the fat from it until cracklings form. Add the onion and fry it until golden brown along with the cracklings for 3-5 minutes. Add meat. Stir, cover with a lid, and let simmer over medium heat for 20 minutes. Add carrots and continue to fry for another 2 minutes. Add cabbage, stir and add salt. Place a layer of potatoes on top. Pour in hot water until it lightly covers the potatoes. Bring to a boil and simmer for 10 minutes.
Подготовьте овощную подушку. На раскаленную сковороду выложите шпик. Вытопите из него жир до образования шкварок. Добавьте лук и обжарьте его до золотистого цвета вместе со шкварками в течение 3-5 минут. Добавьте мясо. Перемешайте, накройте крышкой, дайте потушится на среднем огне 20 минут. Добавьте морковь, продолжайте жарить еще 2 минуты. Выложите капусту, перемешайте, посолите. Выложите сверху слой картошки. Залейте горячей водой, чтобы она слегка покрывала картофель. Доведите до кипения и тушите 10 минут.
While the vegetables are stewing, prepare the dough. Combine eggs with kefir. Mix baking powder, salt, pepper with flour. Pour the kefir into the flour and knead into a soft dough. Cover with a towel and leave for 10 minutes. Then roll it out into a large rectangular layer 2-3 mm thick. Grease well with vegetable oil and roll into a roll. Cut the roll into pieces (washers) of 2 cm.
Пока тушатся овощи, подготовьте тесто. Яйца соедините с кефиром. Разрыхлитель, соль, перец смешайте с мукой. Кефир вылейте в муку и замесите мягкое тесто. Накройте полотенцем и оставьте на 10 минут. Затем раскатайте его в большой прямоугольный пласт толщиной 2-3 мм. Хорошо смажьте растительным маслом и скатайте в рулет. Рулет нарежьте на кусочки (шайбочки) по 2 см.
Combine strudels with vegetables. Place strudels on boiling potatoes. They will cook almost by steam. Leave some space between the rolls as they will expand in size. Cook with the lid closed on low heat for 20 minutes.
Соедините штрудели с овощами. Штрудели выложите на кипящий картофель. Они будут готовиться практически на пару. Между рулетиками оставьте место, так как они увеличатся в объеме. Готовьте под закрытой крышкой на минимальном огне в течение 20 минут.
Serve kefir strudels with stewed vegetables, sprinkling dill on top.
Подавайте штрудели на кефире с тушеными овощами, посыпав сверху укропом.