Measure out all foods. Rinse raisins with water and dry on paper towels. Remove the butter from the refrigerator until it softens. Prepare the cake pan.
Отмерьте все продукты. Изюм промойте водой и обсушите на бумажных полотенцах. Достаньте масло из холодильника, чтобы оно стало мягким. Приготовьте форму для кулича.
Prepare the dough. Heat milk slightly in a deep bowl, add yeast and stir. Add 100 g of flour, stir well, cover with a towel and let stand for 35-40 minutes at room temperature.
Подготовьте опару. В глубокой миске слегка нагрейте молоко, добавьте дрожжи и перемешайте. Добавьте 100 г муки, хорошо размешайте, накройте полотенцем и дайте постоять 35-40 минут при комнатной температуре.
Knead the dough. Carefully separate the yolk from the white. Cut the candied fruits and mix with raisins, add 2 tbsp. flour and stir. Add soft butter, yolk, sugar, 100 g flour, cinnamon and salt to taste into a bowl with the dough. Knead the dough thoroughly for 5-7 minutes. Gather the dough into a ball. Grease a bowl with vegetable oil and place the dough into it, cover with a towel and let stand for 60 minutes. After this, beat the egg white, mix it into the dough, add the filling of candied fruits and raisins. Stir. Cover the dough with a towel and let rest for 60 minutes.
Замесите тесто. Аккуратно отделите желток от белка. Цукаты порежьте и смешайте с изюмом, добавьте 2 ст.л. муки и перемешайте. В миску с опарой добавьте мягкое сливочное масло, желток, сахар, 100 г муки, корицу и соль по вкусу. Тщательно вымесите тесто 5-7 минут. Соберите тесто в шар. Смажьте растительным маслом миску и переложите в нее тесто, накройте полотенцем и дайте постоять 60 минут. После этого взбейте белок от яйца, вмешайте его в тесто, добавьте начинку из цукатов и изюма. Перемешайте. Накройте тесто полотенцем и дайте постоять 60 минут.
Bake the cake. Take a baking dish and grease it with butter. Preheat the oven to 100 degrees. Place the dough in the pan, let it rise, and bake for 10 minutes. Increase the temperature to 180 degrees, bake for another 35-40 minutes. Take out the cake and let it cool.
Выпеките кулич. Возьмите форму для выпечки, смажьте ее сливочным маслом. Разогрейте духовку до 100 градусов. Тесто переложите в форму, дайте ему подняться, выпекайте 10 минут. Увеличьте температуру до 180 градусов, выпекайте еще 35-40 минут. Кулич достаньте и дайте ему остыть.
Prepare the glaze. Mix egg white with powdered sugar and lemon juice. Apply to the cake and let dry.
Приготовьте глазурь. Смешайте яичный белок с сахарной пудрой и лимонным соком. Нанесите на кулич и дайте обсохнуть.
The top of the cake can be decorated with sprinkles of sugar and grated chocolate.
Верхушку кулича можно украсить сахарной посыпкой и тертым шоколадом.