Remove the milk and butter from the refrigerator until they are at room temperature. Separate chicken yolks from whites. Rinse the raisins. Prepare the cake molds. Preheat the oven to 180 degrees. Tip: To easily separate the yolks, break the eggs so that they remain in half the shell. Then pour them from one shell to another over a placed bowl into which all the whites will drain.
Достаньте молоко и сливочное масло из холодильника, чтобы они были комнатной температуры. Отделите куриные желтки от белков. Промойте изюм. Приготовьте формы для куличей. Разогрейте духовку до 180 градусов. Совет: чтобы легко отделить желтки, разбивайте яйца так, чтобы они оставались в половинке скорлупы. Затем переливайте их из одной скорлупы в другую над подставленной миской, в которую будет стекать весь белок.
Prepare the dough mixture. Add 50 ml of milk and 1 tbsp to a glass with yeast. Sahara. Place two small pans on the stove. Pour milk into one and put half the butter. Place the remaining half of the oil in a second pan. Bring the contents of the first pan to a boil and remove from the stove, and heat the second until the butter has melted. Pour 1/3 of the flour into a separate cup and, stirring constantly, pour in the milk and butter. Let the resulting mass cool.
Приготовьте массу для теста. В стакан с дрожжами добавьте 50 мл молока и 1 ст.л. сахара. Поставьте на плиту две небольшие кастрюли. В одну налейте молоко и положите половину масла. Оставшуюся половину масла поместите во вторую кастрюлю. Доведите содержимое первой кастрюли до кипения и уберите с плиты, а вторую нагревайте, пока масло не растопится. В отдельную чашку насыпьте 1/3 муки и, постоянно помешивая, влейте молоко с маслом. Дайте полученной массе остыть.
Knead the dough. Add yeast to the milk-butter mixture, stir and leave for 30 minutes. Beat the yolks with half the sugar until smooth, add to the mixture along with vegetable oil. In a separate bowl, beat the egg whites with salt and remaining sugar. Pour into the mixture and stir. Sift the flour into the mixture in portions and pour in the remaining butter. Knead the dough for 15 minutes, then cover with a towel and leave it in a warm place for 1 hour.
Замесите тесто. Добавьте дрожжи к молочно-масляной массе, перемешайте и оставьте на 30 минут. Взбейте желтки с половиной сахара до однородной консистенции, добавьте к массе вместе с растительным маслом. В отдельной посуде взбейте белки с солью и оставшимся сахаром. Переложите в массу и перемешайте. Порционно просейте в массу муку и вылейте оставшееся сливочное масло. Замешивайте тесто в течение 15 минут, затем накройте полотенцем и оставьте его в теплом месте на 1 час.
Bake the cakes. Add the raisins to the dough and knead again, then leave for 30 minutes. Then distribute the dough into the molds, filling them no more than 1/3 full. When the dough has risen a little, place the molds in the oven preheated to 180 degrees for 40 minutes.
Выпеките куличи. Добавьте изюм в тесто и еще раз вымесите, затем оставьте на 30 минут. Затем распределите тесто по формам, заполняя их не больше, чем на 1/3. Когда тесто немного поднимется, поместите формы в духовку, разогретую до 180 градусов, на 40 минут.
Prepare the glaze. Beat the egg whites, gradually adding powdered sugar. The mass should be homogeneous.
Приготовьте глазурь. Взбейте яичные белки, постепенно добавляя сахарную пудру. Масса должна получиться однородной.
Place the custard cake on a wide dish and cut into portions before serving.
Заварной кулич выложите на широкое блюдо, перед подачей разрежьте на порционные кусочки.