Remove milk and butter from the refrigerator to allow foods to come to room temperature. Sift the flour. Wash dried fruits, dry on paper towels and cut into small pieces. Prepare the cake pan. Set the oven to preheat to 180 degrees.
Достаньте молоко и масло из холодильника, чтобы продукты были комнатной температуры. Просейте муку. Сухофрукты вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и нарежьте небольшими кусочками. Приготовьте форму для кулича. Поставьте духовку разогреваться до 180 градусов.
Prepare the dough. Add salt, baking powder and vanillin to a bowl with flour. Separate the whites from the yolks, beat the whites in a separate bowl until fluffy, and the yolks in another, along with sugar and butter. Add dried fruits and 1/3 of the flour to the yolks, mix thoroughly. Then add milk, add whites and remaining flour in portions, stirring constantly.
Приготовьте тесто. В миску с мукой добавьте соль, разрыхлитель и ванилин. Отделите белки от желтков, белки взбейте в отдельной посуде до пышной консистенции, а желтки — в другой, вместе с сахаром и маслом. К желткам добавьте сухофрукты и 1/3 часть муки, тщательно перемешайте. Затем добавьте молоко, порциями добавляйте белки и оставшуюся муку, постоянно перемешивая.
Bake the cake. Place the dough in a mold and place in an oven preheated to 180 degrees for 50 minutes.
Выпеките кулич. Поместите тесто в форму и поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 50 минут.
Before serving, decorate the cake with powdered sugar.
Перед подачей украсьте кексовый кулич сахарной пудрой.