Cut the butter into cubes and leave at room temperature. Sift the flour through a sieve. Wash the raisins, cover with warm water and leave for 15 minutes. Then drain in a colander and dry with paper towels. Separate the yolks from the whites. Finely chop the candied fruits. Prepare the cake pans.
Сливочное масло нарежьте кубиками и оставьте при комнатной температуре. Муку просейте через сито. Изюм вымойте, залейте теплой водой и оставьте на 15 минут. Затем откиньте на дуршлаг и обсушите бумажными полотенцами. Отделите желтки от белков. Цукаты мелко нарежьте. Подготовьте формы для куличей.
Make a dough. Heat the milk, add dry yeast, 1 tablespoon of sugar and half the sifted flour. Mix thoroughly, cover with a towel and leave in a warm place for 2 hours.
Сделайте опару. Молоко подогрейте, добавьте сухие дрожжи, 1 столовую ложку сахара и половину просеянной муки. Тщательно перемешайте, накройте полотенцем и оставьте в теплом месте на 2 часа.
Beat the yolks with the rest of the simple and vanilla sugar, and beat the whites until stiff.
Желки взбейте с остальным простым и ванильным сахаром, а белки взбейте до пиков.
Knead the dough for Easter cakes. Add the remaining flour, beaten yolks and whites, and soft butter to the dough. Knead the dough. It should be elastic and smooth. Cover with a towel and let rise in a warm place. Then add raisins, candied fruits, almonds and cardamom. Mix well.
Замесите тесто для куличей. В опару добавьте оставшуюся муку, взбитые желтки и белки, мягкое сливочное масло. Замесите тесто. Оно должно быть эластичным и гладким. Накройте полотенцем и дайте подняться в теплом месте. Затем добавьте изюм, цукаты, миндаль и кардамон. Хорошо перемешайте.
Divide the dough into the molds. To do this, take the cake pans and lightly grease them with oil. Fill 1/3 of the volume with dough. Place the molds on a baking sheet. Let the dough rise for 15-20 minutes.
Разложите тесто по формам. Для этого возьмите формы для куличей и слегка смажьте их маслом. Заполните тестом на 1/3 часть объема. Поместите формы на противень. Дайте тесту подняться в течение 15-20 минут.
Bake Easter cakes. Place the molds with the dough in an oven preheated to 200 degrees for 1 hour. Then remove the cakes from the oven and let them cool.
Испеките куличи. Отправьте формы с тестом в разогретую до 200 градусов в духовку на 1 час. Затем достаньте куличи из духовки и дайте им остыть.
Decorate the top of the cakes with icing and colored sprinkles.
Верх куличей украсьте глазурью и цветной посыпкой.