Melt the butter, let it cool. Soak raisins and candied fruits for 10 minutes in hot water, then rinse, dry on paper towels, and roll in flour. Chop the nuts. Prepare the chocolate chips. Tip: You can melt the butter in a slow cooker, so you don’t have to grease the baking walls separately.
Растопите сливочное масло, дайте ему остыть. Замочите на 10 минут в горячей воде изюм, цукаты, затем промойте, обсушите на бумажных полотенцах, обваляйте в муке. Измельчите орехи. Подготовьте шоколадную крошку. Совет: Сливочное масло можно растопить в мультиварке, тогда не придется отдельно смазывать стенки для запекания.
Prepare the Easter cake dough. Lightly heat the milk in a bowl, add yeast to it, stir. In a separate bowl, beat the eggs with sugar until foamy. Add eggs to milk, add salt and vanilla. Whisk everything until smooth, add melted butter and gradually add sifted flour. Knead the dough for 5 minutes. Add nuts, raisins or candied fruits dusted with flour and stir.
Подготовьте тесто для кулича. Слегка подогрейте в мисочке молоко, добавьте к нему дрожжи, перемешайте. В отдельной посуде взбейте яйца с сахаром в пену. Добавьте яйца в молоко, туда же — соль и ваниль. Венчиком взбейте все до однородности, добавьте растопленное масло и постепенно введите просеянную муку. Вымешивайте тесто в течение 5 минут. Добавьте орехи, изюм или цукаты, припорошенные мукой, перемешайте.
Let the dough sit. Grease the walls of the multicooker with vegetable oil, lay out the dough for proofing. To do this, turn on the “Keep Warm” mode for 10 minutes, then turn it off and leave the dough in a closed bowl for 1 hour.
Дайте тесту настояться. Смажьте стенки мультиварки растительным маслом, выложите тесто для расстойки. Для этого включите режим "Подогрев" на 10 минут, затем выключите и оставьте тесто в закрытой чаше на 1 час.
Make the glaze. Beat the egg whites with powdered sugar and lemon juice until a thick, fluffy foam forms.
Сделайте глазурь. Взбейте белок с сахарной пудрой и лимонным соком до образования густой, пышной пены.
Bake the cake. After the dough has risen, turn on the “Bake” program for 100 minutes.
Запеките кулич. После того, как тесто поднялось, включите программу "Выпечка" на 100 минут.
Let the finished cake from the multicooker cool, brush the top with icing and sprinkle with chocolate chips.
Дайте готовому куличу из мультиварки остыть, смажьте сверху глазурью и посыпьте шоколадной крошкой.