Rinse the duck under running water. Remove any oil glands and pat dry with a paper towel. Rinse the rice several times in cold water to remove excess starch. Wash vegetables and apples. Peel the onions, carrots and garlic. Grate the carrots on a medium grater and finely chop the onion. Remove the core from the apple and cut into medium-sized pieces.
Промойте под проточной водой утку. Удалите все сальные железы и промокните бумажным полотенцем. Несколько раз промойте рис в холодной воде, чтобы вымылся лишний крахмал. Овощи и яблоки помойте. Лук, морковь и чеснок очистите. Морковь натрите на средней терке, а лук мелко нарубите. У яблока удалите сердцевину и нарежьте средними по размеру кусочками.
Marinate the duck. In a bowl, mix soy sauce, sugar, salt and allspice until smooth. Pass the garlic cloves through a press and add to the marinade. Coat the duck well both on top and inside. Wrap in cling film and refrigerate while you make the filling.
Замаринуйте утку. В тарелке смешайте до однородности соевый соус, сахар, соль и перец душистый. Пропустите через пресс зубчики чеснока и добавьте к маринаду. Утку хорошо промажьте как сверху, так и внутри. Заверните в пищевую пленку и уберите в холодильник, пока будете делать начинку.
Make the filling. Pour water into a saucepan and add rice. Bring to a boil over high heat, then reduce it and leave the rice to cook for 10 minutes. At this time, heat the vegetable oil in a frying pan. Place onions and carrots in the pan. Stirring constantly, cook for 3-4 minutes. Transfer the roast to a plate and add cooked rice and apples to it. Salt and pepper.
Сделайте начинку. В кастрюлю налейте воду и положите рис. Доведите до кипения на сильном огне, затем уменьшите его и оставьте рис вариться 10 минут. В это время в сковороде нагрейте растительное масло. Положите на сковороду лук и морковь. Постоянно помешивая, готовьте 3-4 минуты. Переложите зажарку в тарелку и добавьте к ней готовый рис и яблоки. Посолите, поперчите.
Prepare the duck. Remove the bird from the refrigerator. Fill it with rice, vegetables and fresh apples. Sew up the belly using threads or pin with toothpicks. Wrap in foil and transfer to a baking dish. Place the dish in the oven, preheated to 190 degrees, for 60 minutes. Remove the pan and unwrap the foil. Place the duck back in the oven for another 60 minutes.
Приготовьте утку. Вытащите птицу из холодильника. Начините ее рисом с овощами и свежими яблоками. Зашейте брюшко при помощи ниток или заколите зубочистками. Заверните в фольгу и переложите в форму для запекания. Поставьте блюдо в духовку, разогретую до 190 градусов, на 60 минут. Вытащите форму и разверните фольгу. Снова отправьте утку в духовку еще на 60 минут.
Remove strings or toothpicks before serving. Pour the fat over the duck.
Перед подачей удалите нитки или зубочистки. Утку полейте натопившимся в форму жиром.