Prepare the ingredients for the Easter cake. Separate the whites of 6 eggs from the yolks. Soak the raisins in boiling water for 10-15 minutes, then rinse and dry, roll the dried fruits in flour. Soften the butter. Sift the flour. Prepare the cake pan. Tip: To easily separate the white from the yolk, use a clean plastic bottle. Break the egg into a cup. Press the sides of the bottle with your fingers, bring the neck to the yellow lump and, gradually reducing the pressure, pull it into the bottle.
Подготовьте продукты для кулича. Отделите белки 6 яиц от желтков. Замочите изюм в кипятке на 10-15 минут, затем промойте и обсушите, обваляйте сухофрукты в муке. Размягчите масло. Просейте муку. Приготовьте форму для кулича. Совет: Чтобы легко отделить белок от желтка, возьмите чистую пластиковую бутылку. Разбейте яйцо в чашку. Надавите пальцами на стенки бутылки, поднесите горлышко к желтому комочку и, постепенно снижая давление, втяните его в бутылку.
Prepare the dough. Mix yeast with 500 g of flour and 2 cups of warm milk. Cover the container with a towel and place in a warm place for 30 minutes until the dough has doubled in size.
Приготовьте опару. Смешайте дрожжи с 500 г муки и 2 стаканами теплого молока. Накройте емкость полотенцем и уберите в теплое место на 30 минут, пока опара не поднимется вдвое.
Prepare the Easter cake dough. Mash the yolks until white with regular and vanilla sugar. Beat the whites into a thick foam. Add the yolks with sugar to the suitable dough, add salt, add butter, and mix. Add the whites and mix thoroughly again. Add the remaining sifted flour in portions, knead the dough, cover it with a towel and put it in a warm place for 1 hour. The dough should approximately double in size. Add raisins to the finished dough, mix well and leave for another 10 minutes.
Приготовьте тесто для кулича. Желтки разотрите добела с обычным и ванильным сахаром. Белки взбейте в густую пену. Добавьте желтки с сахаром в подошедшую опару, посолите, введите масло, перемешайте. Добавьте белки, снова тщательно перемешайте. Порционно добавьте оставшуюся просеянную муку, вымесите тесто, накройте его полотенцем и уберите в теплое место на 1 час. Тесто должно увеличиться примерно в 2 раза. В готовое тесто добавьте изюм, хорошо перемешайте и оставьте еще на 10 минут.
Bake the cake. Grease the mold with vegetable oil and lightly sprinkle with flour. Fill 1/3 of the mold with dough. Leave for another 10 minutes so that the dough rises in it. Preheat oven to 100°C. Brush the top of the dough in the mold with a little yolk. Bake for 10 minutes. Then increase the temperature to 180°C and bake the raisin cake until done, about 45-50 minutes. Do not open the oven door during baking.
Испеките кулич. Смажьте форму растительным маслом, слегка присыпьте мукой. Заполните 1/3 формы тестом. Оставьте еще на 10 минут, чтобы тесто поднялось уже в ней. Разогрейте духовку до 100°C. Тесто в форме немного смажьте сверху желтком. Выпекайте 10 минут. Затем увеличьте температуру до 180°C и выпекайте кулич с изюмом до готовности около 45–50 минут. За время выпечки дверцу духовки не открывайте.
Make the glaze. Separate the whites from the yolks. Beat the whites into a stiff foam with the addition of sugar. Using a pastry brush, coat the finished hot cakes with glaze, brushing evenly over the top.
Сделайте глазурь. Отделите белки от желтков. Белки взбейте в тугую пену с добавлением сахара. С помощью кулинарной кисточки покройте глазурью готовые горячие куличи, равномерно смазывая верх.
Decorate the top of the raisin cake with colorful sugar sprinkles and cut into portions.
Кулич с изюмом украсьте сверху разноцветной сахарной посыпкой и разрежьте на порционные кусочки.