Prepare food, peel potatoes. To prevent the potatoes from darkening, place them in a saucepan and cover with cold water.
Подготовьте продукты, очистите картофель. Чтобы картофель не потемнел, положите его в кастрюлю и залейте холодной водой.
Grate the peeled potatoes and place them in a bowl.
Очищенный картофель натрите на терке, выложите его в миску.
Add flour, salt and pepper to potatoes. Stir until smooth.
Добавьте в картофель муку, соль и перец. Перемешайте до однородной массы.
Heat a frying pan, pour vegetable oil into it. Spoon the potato pancakes, forming not very thick pancakes. Fry until golden brown, about 3 minutes on each side.
Разогрейте сковороду, налейте туда растительное масло. Выложите драники ложкой, формируя не очень толстые оладьи. Обжаривайте до румяной корочки, примерно по 3 минуты с каждой стороны.
Place the finished pancakes on a plate and serve with sour cream. Bon appetit!
Готовые драники выложите на тарелку, подав со сметаной. Приятного аппетита!
If you put sour cream in a gravy boat and serve pancakes with red caviar or lightly salted fish, your dish will look like in a restaurant.
Если вы выложите сметану в соусницу, а драники подадите с красной икрой или слабосоленой рыбой, ваше блюдо будет выглядеть как в ресторане.