Rinse the mushrooms thoroughly and dry on paper towels. Wash the lemon, rinse the dill and dry it. Peel the garlic. Turn on the oven to preheat to 220˚C.
Тщательно промойте грибы и обсушите на бумажных полотенцах. Вымойте лимон, промойте укроп и просушите его. Почистите чеснок. Включите духовой шкаф на разогрев до 220 ˚C.
Prepare the marinade. Cut the lemon in half, squeeze 1 tbsp. l. juice In a deep bowl, mix citrus juice, finely chopped dill, pressed garlic, soy sauce, oil and spices.
Подготовьте маринад. Разрежьте лимон пополам, выжмите из него 1 ст. л. сока. В глубокой миске смешайте цитрусовый сок, мелко нарезанный укроп, пропущенный через пресс чеснок, соевый соус, масло и специи.
Marinate the mushrooms. Place them in a deep bowl, pour over the marinade, stir and leave for 30 minutes.
Замаринуйте грибы. Положите их в глубокую миску, залейте маринадом, перемешайте и оставьте на 30 минут.
Grill marinated mushrooms. To do this, place the mushrooms soaked in the marinade on a baking sheet, turn the oven on to the “grill” mode at a temperature of 220˚C and fry for 10-15 minutes, turning them over periodically.
Запеките маринованные грибы на гриле. Для этого выложите пропитанные маринадом грибы на противень, включите духовой шкаф на режим "гриль" при температуре 220 ˚C и жарьте 10-15 минут, периодически переворачивая их.
Place marinated grilled mushrooms on a serving plate and garnish with sprigs of fresh dill.
Маринованные грибы гриль выложите на сервировочное блюдо, украсьте веточками свежего укропа.