Rinse the mushrooms thoroughly and dry them on paper towels. Peel the garlic. Prepare the grill pan. Conveniently arrange the necessary products on the table.
Тщательно промойте грибы и обсушите их на бумажных полотенцах. Чеснок очистите от шелухи. Приготовьте сковороду гриль. Удобно разложите на столе необходимые продукты.
Marinate the mushrooms. Cut the champignons into two parts and place them in a deep bowl. Add half the mayonnaise and season with salt and pepper to taste. Mix thoroughly and leave for 15-20 minutes.
Замаринуйте грибы. Разрежьте шампиньоны на две части и поместите их в глубокую миску. Добавьте половину майонеза, приправьте солью и перцем по вкусу. Тщательно перемешайте и оставьте на 15-20 минут.
While the dish is marinating, make the sauce. Squeeze the garlic through a press, add the rest of the mayonnaise, add a little salt and pepper. Mix everything.
Пока блюдо маринуется, сделайте соус. Выдавите через пресс чеснок, добавьте оставшуюся часть майонеза, немного посолите, приправьте перцем. Все перемешайте.
Start frying the mushrooms. Place a grill pan on the stove, heat it and grease it with vegetable oil. Place the champignons on the hot surface of the frying pan and fry them until golden brown for 3-5 minutes. Then turn the mushrooms over to the other side and fry for another 2-3 minutes.
Приступите к жарке шампиньонов. Поставьте на плиту сковороду гриль, разогрейте ее и смажьте ее растительным маслом. На раскаленную поверхность сковороды выложите шампиньоны и обжарьте их до золотистого цвета в течение 3-5 минут. Затем переверните грибы на другую сторону и обжарьте еще 2-3 минуты.
Place the finished mushrooms on serving plates and sprinkle with finely chopped herbs before serving.
Готовые грибы выложите на порционные тарелки, перед подачей посыпьте мелко нарезанной зеленью.