Wash and dry the apricots and lemon. Prepare an electric fruit dryer. Conveniently arrange all the ingredients.
Абрикосы и лимон вымойте и обсушите. Приготовьте электросушилку для фруктов. Удобно расположите все ингредиенты.
Prepare the apricots. Divide all the fruits into 2 halves and remove the seeds.
Подготовьте абрикосы. Разделите все плоды на 2 половинки и извлеките косточки.
Prepare the syrup. Pour sugar into a saucepan and pour a glass of water. Cut the lemon into slices, place in a saucepan, and bring the mixture to a boil. Place the apricot halves into the boiling syrup, bring to a boil again, turn off the heat. Let the apricots cool completely.
Приготовьте сироп. В кастрюлю насыпьте сахар, налейте стакан воды. Лимон нарежьте дольками, положите в кастрюлю, доведите смесь до кипения. В закипевший сироп положите половинки абрикоса, вновь доведите до кипения, выключите огонь. Дайте абрикосам полностью остыть.
Prepare the fruit for drying. Place the apricots in a colander and let the syrup drain. Leave the fruits for 2 hours to drain excess liquid.
Подготовьте фрукты к сушке. Выложите абрикосы в дуршлаг, дайте сиропу стечь. Оставьте плоды на 2 часа, чтобы стекла лишняя жидкость.
Dry the apricots. Distribute the apricot halves in even layers on the trays of the electric dryer, turn on the device, set the temperature to 55 ˚C and dry for about 14-15 hours.
Отправьте абрикосы на сушку. Абрикосовые половинки распределите ровным слоям на поддонах электросушилки, включите прибор, установите температуру 55 ˚C и засушивайте около 14-15 часов.