Conveniently arrange all the ingredients. Wash the potatoes and peel them. Preheat oven to 200℃.
Удобно разложите все ингредиенты. Помойте картофель и очистите его от кожуры. Разогрейте духовку до 200℃.
Prepare the potatoes. Pat the peeled potato tubers with a paper towel to remove excess moisture. Grate the potatoes into thin slices or cut with a knife. The thickness of each piece should be no more than 2 mm.
Подготовьте картофель. Очищенные от кожуры клубни картофеля промокните бумажным полотенцем, чтобы убрать лишнюю влагу. Натрите картофель тонкими слайсами или нарежьте ножом. Толщина каждого кусочка должна быть не более 2 мм.
Make chips. Place parchment paper on a baking sheet and carefully place the potato pieces on it. Sprinkle the slices with vegetable oil. Salt, sprinkle with pepper, paprika and dried dill. Place the baking sheet in an oven preheated to 200℃ for 10 minutes. The chips should be slightly browned.
Сделайте чипсы. Постелите пергамент на противень и аккуратно выложите на него кусочки картофеля. Сбрызните слайсы растительным маслом. Посолите, посыпьте перцем, паприкой и сушеным укропом. Поставьте противень на 10 минут в разогретую до 200℃ духовку. Чипсы должны слегка подрумяниться.
Let the chips cool before serving. Mayonnaise sauces, ketchup or sour cream go well with potato snacks.
Перед подачей на стол дайте чипсам остыть. Хорошо с картофельным снеком сочетаются майонезные соусы, кетчуп или сметана.