Turn on the oven and set the temperature to 200℃. Wash the eggs. Dry them. Separate the whites of two eggs from the yolks into a separate bowl. Sift the flour through a sieve. Prepare a piping bag. Cover the baking sheet with baking parchment. Melt the chocolate bar in the microwave. Break the chocolate into pieces and place in a suitable container. Turn on the “Defrost” mode for 1 minute. Stir and repeat if necessary.
Включите духовку, установив температуру 200℃. Вымойте яйца. Высушите их. Белки двух яиц отделите от желтков в отдельную посуду. Просейте муку через сито. Подготовьте кондитерский мешок. Накройте противень пергаментом для выпечки. Растопите плитку шоколада в микроволновой печи. Поломайте шоколад на кусочки и поместите в подходящую емкость. Включите режим «Разморозка» на 1 минуту. Перемешайте и, при необходимости, повторите снова.
Start preparing the dough for protein profiteroles. Place diced butter in a medium saucepan, add water, milk, salt, sugar. Stir. Place on the fire and, stirring, bring to a boil. Immediately add all the flour and stir vigorously with a spoon to form a lump. Leave on fire for 1 minute. A light coating should form at the bottom of the pan. This means that excess moisture has evaporated.
Начните готовить тесто для белковых профитролей. Выложите в кастрюлю среднего размера сливочное масло, нарезанное кубиками, добавьте воду, молоко, соль, сахар. Перемешайте. Поставьте на огонь и, помешивая, доведите до кипения. Сразу же всыпьте всю муку и энергично размешивайте ложкой, чтобы получился комок. Оставьте на огне на 1 минуту. На дне кастрюли должен образоваться светлый налет. Это значит, что лишняя влага испарилась.
Remove from heat. Wait until the mixture cools down to 40℃, that is, it becomes warm. Add one egg to the dough, mix. Then the next thing, mix again. And so on until all the eggs are completely absorbed into the dough.
Снимите с огня. Подождите, пока смесь остынет до 40℃, то есть станет теплой. Добавьте одно яйцо в тесто, перемешайте. Затем следующее, снова перемешайте. И так до тех пор, пока все яйца полностью не впитаются в тесто.
Bake the profiteroles. Fill a piping bag with dough. Press it onto a baking sheet lined with parchment paper, forming balls. Place in the oven at 200℃. After 15 minutes, reduce the temperature to 180℃ and bake for another 20 minutes. Remove the tray from the oven to allow the profiteroles to cool.
Запеките заготовки для профитролей. Наполните кондитерский мешок тестом. Выдавите его на противень с пергаментной бумагой, формируя шарики. Поставьте в духовку 200℃. Через 15 минут уменьшите температуру до 180℃ и выпекайте еще 20 минут. Достаньте противень из духовки, чтобы профитроли остыли.
While the profiteroles are cooling, prepare the cream. Beat the egg whites with a mixer, gradually adding sugar, until stiff peaks form.
Пока профитроли остывают, приготовьте крем. Взбейте белки миксером, постепенно добавляя сахар, до устойчивых пиков.
Finish preparing the profiteroles with protein cream. Make a small hole in each profiterole using a knife. Place the cream in a clean piping bag and fill the cakes with it. Drizzle melted chocolate over the finished profiteroles.
Завершите приготовление профитролей с белковым кремом. Сделайте в каждом из профитролей небольшое отверстие при помощи ножа. Поместите крем в чистый кондитерский мешок и наполните им пирожные. Полейте готовые профитроли растопленным шоколадом.