Conveniently arrange all the ingredients. Wash the potatoes and peel them. Preheat the oven. Prepare baking paper.
Удобно разложите все ингредиенты. Помойте картофель и очистите его от кожуры. Разогрейте духовку. Приготовьте бумагу для выпечки.
Prepare the potatoes. Cut the peeled potato tubers into thin slices. Their thickness should be no more than two millimeters. Place the potato pieces on a paper towel to absorb any remaining moisture. Place dry slices in a bowl. Pepper, salt and add vegetable oil. Gently stir the potato slices so as not to break them.
Подготовьте картофель. Очищенные клубни картошки нарежьте на тонкие пластины. Их толщина должна быть не более двух миллиметров. Выложите кусочки картофеля на бумажное полотенце, чтобы оно впитало остатки влаги. Сухие ломтики сложите в миску. Поперчите, посолите и добавьте растительное масло. Аккуратно перемешайте картофельные слайсы, чтобы не сломать их.
Prepare the chips. Line a baking tray with baking paper to prevent the potatoes from sticking. Place each piece of potato separately at a short distance from each other. Bake the chips for 10-15 minutes at 200℃.
Приготовьте чипсы. Застелите противень бумагой для выпечки, чтобы картофель не прилип. Разложите каждый кусочек картофеля отдельно на небольшом расстоянии друг от друга. Запеките чипсы 10-15 минут при температуре 200℃.
Place the finished chips on a plate and serve with sour cream or your favorite sauce.
Готовые чипсы положите на тарелку и подайте со сметаной или любимым соусом.