Conveniently arrange all the ingredients, prepare a pan with a thick bottom, and a form for cooling the nougat. Take out the blender.
Удобно разложите все ингредиенты, подготовьте кастрюлю с толстым дном, форму для охлаждения нуги. Достаньте блендер.
Boil the syrup. Pour water into a thick-bottomed pan and add sugar. Stir, cook over low heat for 5-7 minutes until bubbles appear.
Сварите сироп. В кастрюлю с толстым дном налейте воду и всыпьте сахар. Размешайте, варите на медленном огне 5-7 минут до появления пузырьков.
Prepare the almonds. Peel the almonds. Leave 10-15 nuts whole, crush the rest in a blender. In a frying pan, stirring occasionally, fry the nuts over low heat until golden brown.
Подготовьте миндаль. Очистите миндаль от шелухи. 10-15 орехов оставьте целыми, остальные раздробите в блендере. На сковороде, помешивая, обжарьте орехи на медленном огне до золотистого цвета.
Melt the chocolate. Melt the required amount of chocolate in a water bath until soft.
Растопите шоколад. На водяной бане растопите нужное количество шоколада до мягкости.
Combine all ingredients. Pour chopped and whole nuts into a pan with caramel and pour in liquid chocolate. Stir the mixture and pour into molds. Place the nougat in the freezer until completely frozen.
Соедините все ингредиенты. В кастрюлю с карамелью насыпьте измельченные и целые орехи и влейте жидкий шоколад. Перемешайте смесь, разлейте по формочкам. Поставьте нугу в морозильную камеру, чтобы она полностью застыла.
Serve chocolate nougat with a cup of coffee or a portion of ice cream.
Шоколадную нугу подавайте к чашечке кофе или к порции пломбира.