Wash the vegetables, remove the skins from the onions, peel the carrots, beets and potatoes.
Промойте овощи, удалите шелуху у лука, почистите морковь, свеклу и картофель.
Chop the cabbage and onion, grate the beets and carrots on a coarse grater.
Нашинкуйте капусту и лук, натрите на крупной терке свеклу и морковь.
Place a pot of water on the fire. While it is boiling, cut the potatoes into strips or cubes and send to cook.
Поставьте на огонь кастрюлю с водой. Пока она закипает, нарежьте картошку соломкой или кубиками и отправьте вариться.
Pour 1 tbsp into the pan. vegetable oil and set to warm up. Then add the beets and onions.
В сковороду налейте 1 ст.л. растительного масла и поставьте разогреваться. Затем выложите свеклу и лук.
Add carrots and cabbage to the pan, reduce the heat under the pan to medium and fry the vegetables for about 7-10 minutes, constantly stirring them with a spatula or spoon.
Добавьте в сковороду морковь и капусту, уменьшите огонь под сковородой до среднего и обжаривайте овощи примерно 7-10 минут, постоянно перемешивая их лопаткой или ложкой.
Pour the tomato paste over the vegetables, stir and simmer for another 2-3 minutes.
Залейте овощи томатной пастой, размешайте и тушите еще 2-3 минуты.
Place the vegetables from the pan into the pan with the potatoes and simmer the soup over low heat for about 20 minutes until the potatoes and cabbage are soft.
В кастрюлю с картошкой выложите овощи со сковороды и варите суп на слабом огне еще примерно 20 минут до мягкости картофеля и капусты.
5 minutes before readiness, salt the soup, add seasonings to your taste and sprinkle with herbs (you can finely chop fresh or take dried) and turn off the heat. Let the borscht sit under the lid, then pour into plates and enjoy the taste.
За 5 минут до готовности посолите суп, добавьте приправы по своему вкусу и посыпьте зеленью (можно мелко нарезать свежую или взять сушеную) и выключите огонь. Дайте борщу постоять под крышкой, затем разлейте по тарелкам и наслаждайтесь вкусом.
Lenten borscht is especially good while it is fresh and hot, but even when heated it does not lose its taste. When serving, add small croutons and chopped garlic to the soup.
Постный борщ особенно хорош, пока он свежий и горячий, но и в разогретом виде он не теряет своих вкусовых качеств. При подаче добавьте к супу маленькие сухарики и измельченный чеснок.