Prepare your ingredients. Finely chop the garlic or pass it through a press. Cut the onion into half rings. Pour boiling water over and leave for 10-15 minutes to remove the bitterness. Cut the cucumbers into strips. Finely chop the greens. Chop the cabbage, add salt and mash with your hands to release the juice. Wash the chicken breast, separate the meat from the bones, cut into pieces 3-4 centimeters thick. If you use spices in grains, grind them in a mortar and pour 50 ml of boiling water.
Подготовьте ингредиенты. Чеснок мелко нарубите или пропустите через пресс. Луковицу нарежьте полукольцами. Залейте кипятком и оставьте на 10-15 минут, чтобы ушла горечь. Огурцы нарежьте соломкой. Зелень мелко нарежьте. Нашинкуйте капусту, посолите и разомните руками, чтобы она пустила сок. Промойте куриную грудку, отделите мясо от костей, нарежьте на части толщиной 3-4 сантиметра. Если используете специи в зернах, измельчите их в ступке и залейте 50 мл кипятка.
Marinate the chicken. Lubricate the chicken meat with prepared spices and vegetable oil. Leave to marinate for 2 hours.
Замаринуйте курицу. Смажьте куриное мясо подготовленными специями и растительным масло. Оставьте на 2 часа мариноваться.
Prepare white sauce. Mix mayonnaise and sour cream, add pressed garlic, herbs and a pinch of salt. Stir and leave to infuse for 7-10 minutes.
Приготовьте белый соус. Смешайте майонез и сметану, добавьте прессованный чеснок, зелень и щепотку соли. Перемешайте и оставьте настаиваться на 7-10 минут.
Prepare red sauce. Place the tomato paste in a saucepan and heat for 1-2 minutes, stirring constantly so that it does not burn. Dilute the starch in 150 ml of water and add to the tomato paste, stir and cook for another 1-2 minutes. Add sugar, salt, suneli hops and fresh cilantro. Let cool.
Приготовьте красный соус. Томатную пасту выложите в сотейник и прогрейте 1-2 минуты, постоянно помешивая, чтобы она не подгорела. Крахмал разведите в 150 мл воды и добавьте к томатной пасте, перемешайте и готовьте еще 1-2 минуты. Всыпьте сахар, соль, хмели-сунели и свежую кинзу. Дайте остыть.
Fry the chicken. Salt the chicken pre-marinated in spices and fry in a preheated frying pan with vegetable oil until golden brown, 7-9 minutes. Cut the chicken into cubes.
Обжарьте курицу. Предварительно замаринованную в специях курицу посолите и обжаривайте на разогретой сковороде с растительным маслом до золотистой корочки 7-9 минут. Нарежьте курицу кубиками.
Start “assembling” the shawarma. Grease a sheet of lavash with white and red sauces. Place meat, cabbage on top, then tomatoes and cucumbers, onions and add more sauces on top for juiciness. Cover the filling with the free edge of the pita bread. Fold in the bottom and top edges and roll the shawarma into the pita bread. Follow the same steps for the remaining pita sheets and filling.
Приступите к «сборке» шаурмы. Лист лаваша смажьте белым и красным соусами. Сверху выложите мясо, капусту, затем помидоры и огурцы, лук и для сочности сверху добавьте еще соусов. Накройте начинку свободным краем лаваша. Подверните нижний и верхний края и закрутите шаурму рулетом в лаваш. Те же шаги проделайте для оставшихся листов лаваша и начинки.
Fry the shawarma. Heat a dry frying pan and fry the shawarma on both sides, about 1 minute on each side.
Обжарьте шаурму. Разогрейте сухую сковороду и обжарьте шаурму с обеих сторон, примерно по 1 минуте с каждой стороны.
Cut the shawarma in half diagonally, forming an “acute corner.” Serve the sauce for the dish separately in a gravy boat.
Шаурму разрежьте пополам по диагонали, образовывая «острый угол». Соус к блюду подавайте отдельно в соуснице.