Remove the whites from the refrigerator in advance so that they are at room temperature.
Заранее достаньте белки из холодильника, чтобы они были комнатной температуры.
Prepare sugar syrup. To do this, place sugar and water over medium heat. Bring to a boil and cook to 118℃. Add a teaspoon of lemon juice.
Приготовьте сахарный сироп. Для этого сахар и воду поставьте на средний огонь. Доведите до кипения и варите до 118 ℃. Добавьте чайную ложку лимонного сока.
Beat the whites until foamy with a mixer at medium speed. Gradually add powdered sugar and beat until soft peaks form. With the mixer running, add the syrup in a thin stream. Beat the egg white mixture for a long time until it cools to room temperature.
Взбейте белки в пену миксером на средней скорости. Постепенно введите сахарную пудру и взбивайте до мягких пиков. Не выключая миксер,тонкой струйкой добавьте сироп. Долго взбивайте белковую массу, пока она не остынет до комнатной температуры.
Pipe the resulting cream in portions onto a baking sheet lined with parchment. Do this with a spoon or using a pastry bag.
Отсадите получившийся крем порционно на противень, застеленный пергаментом. Делайте это ложкой или с помощью кондитерского мешка.
Place the pan in the oven at a temperature no higher than 90-100 ℃. Cook for about 90 minutes. After turning off the oven, leave the meringue to cool.
Поставьте противень в духовку с температурой не выше 90-100 ℃. Готовьте около 90 минут. После выключения духовки оставьте безе остывать.
Serve meringue with your favorite drinks or as a dessert on its own. A dish with meringue meringue can be decorated with fruit.
Подавайте безе к любимым напиткам или как самостоятельный десерт. Блюдо с меренговым безе можно украсить фруктами.