Scald the tomatoes with boiling water, remove the skin and cut into large cubes. Cut the celery into the same cubes. Peel the red pepper and cut into large strips. Peel the chili pepper, onion, garlic and chop finely. Peel the carrots and cut into small cubes. Combine salt, sugar and spices. Mix orange juice with soy sauce and balsamic vinegar. Bring water to a boil and prepare an immersion blender and a heavy-bottomed saucepan or saucepan.
Ошпарьте томаты кипятком, снимите с них кожицу и нарежьте крупными кубиками. Такими же кубиками нарежьте сельдерей. Очистите красный перец и нарежьте крупной соломкой. Очистите перец чили, лук, чеснок и мелко порубите. Очистите морковь и нарежьте мелкими кубиками. Соедините соль, сахар и специи. Апельсиновый сок смешайте с соевым соусом и бальзамическим уксусом. Доведите воду до кипения и подготовьте погружной блендер и сотейник или кастрюлю с толстым дном.
Add carrot cubes to the olive oil heated in a pan and fry for a few minutes. Then add celery, bell pepper, chili and fry for 2-3 minutes, stirring constantly.
К разогретому в кастрюле оливковому маслу добавьте кубики моркови и обжаривайте несколько минут. Затем добавьте сельдерей, болгарский перец, чили и обжаривайте в течение 2-3 минут, постоянно помешивая.
Add onion and garlic to the fried vegetables and fry for another 2 minutes, continuing to stir.
К обжаренным овощам добавьте лук, чеснок и обжаривайте еще 2 минуты, продолжая помешивать.
Grind the peeled tomatoes using a blender until smooth.
Очищенные томаты измельчите с помощью блендера до однородной консистенции.
Add the tomato mixture to the fried vegetables and simmer everything together over low heat for 10 minutes.
Добавьте томатную массу к обжаренным овощам и томите все вместе на медленном огне в течение 10 минут.
Add a mixture of orange juice, soy sauce and vinegar to the pan. Mix well and leave on low heat for another 10 minutes.
Добавьте в кастрюлю смесь апельсинового сока, соевого соуса и уксуса. Хорошенько перемешайте и оставьте на медленном огне еще на 10 минут.
Add a mixture of spices to the sauce and simmer for 15-20 minutes until cooked.
Всыпьте в соус смесь специй и томите 15-20 минут до готовности.
Beat the finished sauce in a blender for 1-2 minutes, then serve as an addition to your favorite dishes.
Готовый соус взбивайте блендером 1-2 минуты, затем подавайте в качестве дополнения к любимым блюдам.