Recipes / Wok noodles with shrimp Лапша вок с креветками
There are many types of Asian wok dishes: with vegetables, pork, chicken, spicy sauce. You can also cook it with shrimp. The recipe is simple, the dish is easy to make at home if you have all the necessary ingredients. You can use any type of noodles (rice, buckwheat, egg). Wok with shrimp is a complete second course, which is not only tasty and aromatic, but also healthy.
Вок — одно из самых популярных азиатских блюд, которое можно готовить с овощами, свининой, курицей и острым соусом. Не исключение и вариант с креветками. Рецепт простейший, блюдо несложно assembled дома при наличии всех необходимых продуктов. Подойдёт любая лапша: рисовая, гречневая или яичная. Вок с креветками — полноценное второе блюдо, которое одновременно вкусное, ароматное и полезное.
Steps / Шаги:
Wash and peel the shrimp. Wash the carrots and bell peppers, dry them on paper towels and cut into thin strips. Peel and chop the garlic.
Вымойте и очистите креветки. Морковь и сладкий перец вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и нарежьте тонкой соломкой. Очистите и измельчите чеснок.
Boil the noodles. Place the noodles in boiling salted water and cook for 5 minutes.
Отварите лапшу. Лапшу поместите в кипящую подсоленную воду и варите в течение 5 минут.
Prepare vegetables and combine bases. Heat sesame oil in a separate pan. Add carrots and peppers. Fry for 2 minutes over high heat, add garlic and shrimp. Sprinkle with dried ginger and fry everything together for 5 minutes. Add noodles and stir.
Приготовьте овощи и соедините основы. На отдельной сковороде разогрейте кунжутное масло. Добавьте морковь и перец. Обжаривайте 2 минуты на сильном огне, добавьте чеснок и креветки. Посыпьте сушеным имбирем и обжаривайте всё вместе 5 минут. Добавьте лапшу и перемешайте.
Serve the wok immediately after cooking, while the noodles and shrimp are still hot.
Подавайте вок сразу после приготовления, пока лапша и креветки не остыли.