Conveniently arrange all the ingredients. Remove the skin from the sausage. Grate the cheese.
Удобно разложите все ингредиенты. С колбасы снимите шкурку. Натрите сыр на терке.
Prepare the tortillas. Grate the boiled sausage on a coarse grater. Add sugar, baking soda and salt to room temperature kefir and stir. Add flour, grated cheese and knead the dough. Form into flat cakes. Divide the dough into 7-8 pieces. Flatten each part with your hand, place 1 tbsp in the center. sausages. Gather the edges of the tortilla like a bag. Press down lightly with your hand and roll over with a rolling pin. Heat a frying pan with vegetable oil and fry the tortillas, covered, over medium heat on both sides until lightly browned. Place the finished tortillas on a paper towel to absorb excess fat.
Приготовьте лепешки. Вареную колбасу натрите на крупной терке. В кефир комнатной температуры всыпьте сахар, соду и соль, перемешайте. Добавьте муку, тертый сыр и замесите тесто. Сформируйте лепешки. Тесто разделите на 7-8 кусочков. Каждую часть приплюсните рукой, выложите по центру 1 ст.л. колбасы. Соберите края лепешки как мешочек. Слегка придавите рукой и пройдитесь скалкой. Разогрейте сковороду с растительным маслом и обжарьте лепешки под крышкой на среднем огне с обеих сторон до легкого румянца. Готовые лепешки выложите на бумажное полотенце, чтобы оно впитало излишки жира.
Serve the flatbreads with sour cream and finely chopped green onions.
Подавайте лепешки со сметаной и мелко нарезанным зеленым луком.