Conveniently arrange the ingredients. Remove the skin from the sausage.
Удобно разложите ингредиенты. С колбасы снимите шкурку.
Make pancakes. Grate the boiled sausage and cheese on a coarse grater. Pour kefir into a deep bowl, heat to 25 degrees, add baking powder, salt, flour, beat in an egg. Mix the ingredients until smooth. Carefully add cheese and sausage to the dough. Heat a frying pan over low heat, grease it with vegetable oil and spoon out the dough so that the pancakes do not touch. Cover the pan with a lid. When one side is browned, turn the pancakes over.
Сделайте оладьи. Вареную колбасу и сыр натрите на крупной терке. В глубокую миску налейте кефир, подогрейте до 25 градусов, всыпьте разрыхлитель, соль, муку, вбейте яйцо. Перемешайте ингредиенты до однородности. В тесто аккуратно добавьте сыр и колбасу. На медленном огне разогрейте сковороду, смажьте ее растительным маслом и выложите тесто ложкой, чтобы оладьи не соприкасались. Накройте сковороду крышкой. Когда одна сторона подрумянится, переверните оладьи.
Serve hot pancakes with sour cream.
Горячие оладушки подавайте со сметаной.