Conveniently arrange all the ingredients. Thaw octopus at room temperature. If using uneviscerated clams, cut into the heads and remove the entrails. Wash the greens. Peel the onions and garlic.
Удобно расположите все ингредиенты. Разморозьте осьминогов при комнатной температуре. Если используете непотрошенных моллюсков, надрежьте им головы и удалите внутренности. Вымойте зелень. Очистите лук и чеснок от шелухи.
Boil the octopuses. Place the water in the pan on the fire. Cut the onion into 2 parts and place it in water to release its flavor. When the water boils, add the octopuses to the water. Boil for 3 minutes, remove the octopuses from the water.
Сварите осьминогов. Поставьте воду в кастрюле на огонь. Разрежьте лук на 2 части положите его в воду, чтобы он отдал аромат. Когда вода закипит, положите в воду осьминогов. Проварите 3 минуты, уберите осьминогов из воды.
Prepare the sauce. Finely chop the garlic and parsley. Place the frying pan on the stove, pour in the vegetable oil, fry the garlic for 1 minute, then add the parsley, add salt and dry ground paprika. Mix everything.
Приготовьте соус. Мелко порубите чеснок и петрушку. Поставьте сковороду на плиту, влейте растительное масло, обжарьте чеснок в течение 1 минуты, затем добавьте петрушку, всыпьте соль и сухую молотую паприку. Все перемешайте.
Prepare the octopuses. Place the octopuses in the resulting sauce. Simmer for 2-3 minutes, remove the dish from the heat and leave to stand covered for 10-15 minutes.
Приготовьте осьминогов. В получившийся соус выложите осьминогов. Потушите 2-3 минуты, снимите посуду с огня и оставьте постоять под крышкой 10-15 минут.
Place the stewed baby octopus on serving plates and serve with boiled potatoes.
Тушеных бэби осьминогов выложите на порционные тарелки и подавайте с отварным картофелем.