Rinse the ribs thoroughly. If necessary, remove excess fat and films. Cut into portions. Peel the potatoes and cut them into slices. Peel the garlic and finely chop it.
Тщательно промойте ребрышки. При необходимости удалите лишний жир и пленки. Нарежьте на порционные куски. Очистите картофель и нарежьте его кружочками. Чеснок очистите от шелухи и мелко порубите.
Prepare the marinade. Combine the leaves, zest of ½ part of a lemon, spices and finely chopped garlic in a deep container. Add the juice of half a lemon and olive oil. Stir.
Приготовьте маринад. Соедините в глубокой емкости листья цедру ½ части лимона, специи и мелко порубленный чеснок. Добавьте сок половинки лимона и оливковое масло. Перемешайте.
Marinate the meat. Rub the resulting marinade over the ribs. Cover with cling film and leave to marinate for 30 minutes.
Замаринуйте мясо. Натрите получившимся маринадом ребра. Накройте пищевой пленкой и оставьте мариноваться на 30 минут.
Bake ribs with potatoes. Cover a baking sheet with parchment. Place potatoes and rosemary sprigs on it. Sprinkle with spices and drizzle with olive oil. Place ribs on top. Send the dish to bake in an oven preheated to 200 degrees for 30 minutes.
Запеките ребра с картофелем. Противень застелите пергаментом. Выложите на него картошку и веточки розмарина. Посыпьте специями и сбрызните оливковым маслом. Сверху положите ребра. Отправьте блюдо запекаться в разогретую до 200 градусов духовку на 30 минут.
Serve lamb ribs with potatoes with a glass of dry red wine.
Подавайте бараньи ребрышки с картошкой с бокалом красного сухого вина.