Prepare the ingredients for the celery and pepper dish. Wash the vegetables. Remove the seeds and white veins from peppers, remove the peel from carrots and celery, and remove the peel from onions and garlic. Coarsely chop the pepper, chop the carrots into strips, cut the onion into half rings, and cut the celery stalks into thin slices. Finely chop the garlic and herbs. To make peeling celery easier, choose root vegetables that are firm, less knotty, and have a smooth skin.
Подготовьте продукты для блюда из сельдерея и перца. Помойте овощи. У перца удалите семена и белые прожилки, у моркови и сельдерея — снимите кожуру, у лука и чеснока — удалите шелуху. Перец крупно порежьте, морковь нашинкуйте соломкой, лук нарежьте полукольцами, черешки сельдерея — тонкими пластинками. Чеснок и зелень мелко порубите. Чтобы было легче чистить сельдерей, выбирайте корнеплоды твердые, менее узловатые, с гладкой кожицей.
Prepare celery and pepper. Place peppers, carrots, onions and celery in a deep saucepan. Lightly fry the vegetables in oil, then cover with a lid and simmer over medium heat for 10-15 minutes, stirring occasionally. Once the vegetables are slightly soft, open the lid and let the liquid evaporate completely. Salt and pepper. Add garlic. Stir. Cool slightly.
Приготовьте сельдерей с перцем. Положите перец, морковь, лук и сельдерей в глубокий сотейник. Слегка обжарьте овощи в масле, затем прикройте крышкой и тушите на среднем огне 10-15 минут, периодически помешивая. Как только овощи станут немного мягкими, откройте крышку и дайте жидкости полностью выпариться. Посолите, поперчите. Добавьте чеснок. Перемешайте. Слегка остудите.
Place the warm salad with celery and pepper on plates, sprinkle with herbs, add sour cream.
Разложите теплый салат с сельдереем и перцем по тарелкам, посыпьте зеленью, добавьте сметану.