Rinse and dry the turkey fillet, cut into small pieces. Peel the onion and chop into strips. Rinse and dry the champignons, cut into slices. Peel the potatoes and cut into small cubes. Prepare two ceramic pots.
Филе индейки ополосните и просушите, нарежьте небольшими кусочками. Лук очистите и порубите полосками. Шампиньоны ополосните и просушите, порежьте пластинами. Картофель очистите и нарежьте мелкими кубиками. Подготовьте два керамических горшочка.
Lightly fry the ingredients before baking. To prevent the contents from turning into porridge in the oven and to bake well, you need to fry the meat and vegetables. Place the chopped mushrooms in a preheated frying pan with 1 tablespoon of oil and fry until half cooked. There should be a light golden crust on each side - this will ensure that the mushrooms in the stew are elastic. Separately, fry the turkey until white. Then fry the potatoes and onions for 3-4 minutes.
Слегка обжарьте ингредиенты перед запеканием. Чтобы содержимое не превратилось в духовке в кашу и хорошо пропеклось, необходимо обжарить мясо и овощи. На разогретую сковороду с добавлением 1 ложки масла положите нарезанные грибы и ображьте их до полуготовности. На каждой стороне должна получиться легкая золотистая корочка — так грибы в рагу будут упругими. Отдельно обжарьте индейку до белого цвета. Затем 3-4 минуты обжарьте картошку и лук.
Start cooking meat in pots. Place the sliced turkey among the pots. Add mushrooms, potatoes and onions. Season with salt and pepper, place bay leaf and paprika in a container. Pour 100 ml of water into each pot and cover with lids (you can use foil instead of lids).
Приступите к приготовлению мяса в горшочках. Нарезанную индейку разложите по горшочкам. Добавьте грибы, картошку и лук. Посолите и поперчите, положите в емкость лавровый лист и паприку. Залейте в каждый горшок 100 мл воды и накройте крышками (можно использовать вместо крышек фольгу).
Place the pots in the oven. Turn on the oven at 180 degrees and bake the turkey and mushrooms for 40 minutes. Place the pots in a cold oven to prevent them from cracking.
Поставьте горшочки в духовку. Включите духовой шкаф на 180 градусов и поставьте запекаться индейку с грибами 40 минут. Ставьте горшки в холодную духовку, чтобы они не потрескались.
Check readiness. 5 minutes before the end of baking, check the potatoes and turkey for tenderness. If more time is needed, stir the contents and bake for another 5-7 minutes. After cooking, leave to sit for 5 minutes.
Проверьте готовность. За 5 минут до окончания запекания проверьте картофель и индейку на мягкость. Если необходимо еще время, перемешайте содержимое и запекайте еще 5-7 минут. После приготовления оставьте на 5 минут настояться.
Serve the dish directly in the pots, sprinkled with fresh herbs.
Подавайте блюдо прямо в горшочках, посыпав свежей зеленью.