Rinse the fillet well, dry and cut into bars across the grain so that the meat is not tough. Wash and peel the vegetables. Finely chop the onion. Grate the carrots on a coarse grater. Celery stalks and garlic - into large cubes. Finely chop the greens for serving.
Филе хорошо промойте, обсушите и нарежьте брусками поперек волокон, чтобы мясо не было жестким. Помойте и очистите овощи. Мелко нарежьте лук. Морковь натрите на крупной тёрке. Стебли сельдерея и чеснок — на крупные кубики. Зелень для подачи мелко порубите.
Prepare the turkey for roasting. Mix spices: curry, dry ground ginger, ground black pepper and salt. Pour the mixture over the meat, stir and let stand for 10-15 minutes.
Подготовьте индейку к обжарке. Смешайте специи: карри, сухой молотый имбирь, чёрный молотый перец и соль. Засыпьте смесью мясо, перемешайте и дайте постоять 10-15 минут.
Cook the rice. Pour 2 cups of water into a saucepan and add 1 teaspoon of salt. When the water boils, pour the washed cereal into it. Boil the rice until soft with the lid closed, and then drain in a colander. Do not stir the rice while cooking. Drain the water if the rice is already cooked and the moisture has not completely evaporated. This method allows you to get crumbly boiled rice with whole grains.
Сварите рис. В кастрюлю налейте 2 стакана воды и положите 1 чайную ложку соли. Когда вода закипит, всыпьте в нее промытую крупу. Рис отварите до мягкости под закрытой крышкой, а затем откиньте на дуршлаг. Не перемешивайте рис во время варки. Слейте воду, если рис уже сварился, а влага испарилась не до конца. Этот способ позволяет получить рассыпчатый отварной рис с целыми зернами.
Roast the turkey and vegetables. Heat vegetable oil in a frying pan and fry the turkey fillet with garlic until the meat turns white. Then add onions, carrots and celery. Mix well and cook over medium heat, covered, for 3-4 minutes. Remove the lid and continue to cook until the carrots are tender, stirring occasionally.
Обжарьте индейку и овощи. На сковороде разогрейте растительное масло и обжарьте филе индейки с добавлением чеснока, пока мясо не побелеет. Затем добавьте лук, морковь и сельдерей. Хорошо перемешайте и готовьте на среднем огне под крышкой 3-4 минуты. Снимите крышку и продолжайте жарить, пока морковь не станет мягкой, периодически помешивая.
Add cooked rice to the vegetable mixture. Add rice to turkey and stir. Add 3 pinches of pepper and remaining salt. Cover with a lid and cook for another 2-3 minutes over low heat.
В овощную смесь добавьте готовый рис. Всыпьте к индейке рис и перемешайте. Добавьте 3 щепотки перца и оставшуюся соль. Накройте крышкой и готовьте ещё 2-3 минуты на медленном огне.
Serve the turkey stewed with rice, garnished with fresh herbs.
Подавайте индейку, тушеную с рисом, украсив ее свежей зеленью.