Prepare food and utensils. Prepare 2 pans at once. Wash and peel the potatoes. It is better to keep the potatoes in a bowl of water to prevent them from browning. Choose mashed potatoes that are high in starch. Cut the potatoes in half and rub the halves together. If the halves stick together, the potatoes will be mushy. Varieties for puree: Bellarosa, Riviera, Aurora, Tiras. Peel the onion and cut into cubes. Wash the mushrooms and cut into cubes. Pour flour or breadcrumbs into a separate clean and dry plate.
Подготовьте продукты и посуду. Сразу приготовьте 2 сковороды. Картофель помойте и очистите от кожуры. Картофель лучше держать в миске с водой, чтобы не потемнел. Выбирайте картофель для пюре с высоким содержанием крахмала. Разрежьте картофель пополам, потрите половинки друг о друга. Если половинки слипаются, картофель будет разваристым. Сорта для пюре: Беллароза, Ривьера, Аврора, Тирас. Лук очистите от кожуры и нарежьте кубиками. Грибы помойте и нарежьте кубиками. Насыпьте в отдельную чистую и сухую тарелку муку или панировочные сухари.
Make a puree. Cut the potatoes into 4-5 pieces and place in a pan with water. Let it boil for 20-25 minutes, add salt after boiling. Drain the water from the finished potatoes. Check the potatoes for doneness with a fork. If it easily enters the tuber, then the potato is ready. Mash the potatoes until there are no lumps. Add butter. Let the puree cool completely.
Сделайте пюре. Нарежьте картофель на 4-5 частей и положите в кастрюлю с водой. Поставьте отвариваться на 20-25 минут, после кипения посолите. С готового картофеля слейте воду. Проверьте готовность картофеля вилкой. Если она легко входит в клубень, значит картофель готов. Разомните картофель в пюре без комочков. Добавьте сливочное масло. Дайте пюре полностью остыть.
Make cutlets. Add egg, flour, salt and pepper to mashed potatoes. Mix thoroughly. Form patties with wet hands. Dredge the cutlets in breadcrumbs or flour on all sides.
Слепите котлеты. Добавьте в картофельное пюре яйцо, муку, соль и перец. Тщательно перемешайте. Сформируйте влажными руками котлеты. Обваляйте котлеты в панировочных сухарях или муке со всех сторон.
Prepare the gravy. Heat a frying pan with vegetable oil on the stove. Place the chopped onion in the pan and fry for 5-7 minutes until soft. Add chopped mushrooms. Fry for 10 minutes covered. Add cream or sour cream to the vegetables, simmer the mushrooms for another 10 minutes. Add flour and mix thoroughly. Cook the gravy for 2 minutes until thickened.
Приготовьте подливу. Разогрейте сковородку с растительным маслом на плите. Положите в сковороду нарезанный лук, обжаривайте 5-7 минут до мягкости. Добавьте нарезанные грибы. Жарьте 10 минут под крышкой. Добавьте к овощам сливки или сметану, тушите грибы еще 10 минут. Всыпьте муку и тщательно перемешайте. Готовьте подливу 2 минуты до загустения.
In another frying pan, fry the potato cutlets. Heat a frying pan with vegetable oil, fry the cutlets for 3-4 minutes on each side until golden brown. Place the prepared cutlets on a plate and pour the mushroom sauce on top.
На другой сковороде обжарьте картофельные котлеты. Разогрейте сковороду с растительным маслом, обжарьте котлеты по 3-4 минуты с каждой стороны до румяной корочки. Выложите на тарелку готовые котлеты, сверху полейте грибной подливой.
Garnish the dish with fresh herbs and serve the cutlets hot.
Украсьте блюдо свежей зеленью и подавайте котлеты горячими.