Prepare food and utensils. Wash the potatoes thoroughly and remove the skins. It is better to keep the potatoes in a bowl of water to prevent them from browning. Wash and peel the onion, cut into small cubes. Shred the cabbage thinly. Prepare a plate with flour or breadcrumbs.
Приготовьте продукты и посуду. Тщательно вымойте картофель, почистите от кожуры. Картофель лучше держать в миске с водой, чтобы не потемнел. Помойте и почистите лук, нарежьте мелкими кубиками. Нашинкуйте тонко капусту. Подготовьте тарелку с мукой или панировочными сухарями.
Boil the potatoes. Cut the tubers into 4-5 pieces, place in a pan with water and put on fire. The potatoes will be ready 15-20 minutes after boiling. Drain the water and mash the potatoes until there are no lumps. Leave to cool.
Отварите картофель. Нарежьте клубни на 4-5 частей, положите в кастрюлю с водой и поставьте на огонь. Через 15-20 минут после закипания картофель будет готов. Слейте воду, растолките картофель в пюре без комочков. Оставьте остывать.
Add egg, flour, and a pinch of salt to the cooled puree. Mix thoroughly.
Добавьте в остывшее пюре яйцо, муку, щепотку соли. Тщательно перемешайте.
Take care of the cabbage. Heat a frying pan with vegetable oil. Add chopped onion and cabbage to the pan. Simmer the cabbage until golden brown for 15-20 minutes under the lid over low heat, stirring occasionally. 10 minutes before readiness, add salt and stir. The cabbage should become soft. Leave to cool.
Займитесь капустой. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Насыпьте в сковороду нарезанный лук и капусту. Тушите капусту до золотистого цвета минут 15-20 под крышкой на медленном огне, периодически помешивая. За 10 минут до готовности посолите и перемешайте. Капуста должна стать мягкой. Оставьте остывать.
Fry the cutlets. With your hands moistened with water, take some mashed potatoes and form a patty on your palm. Place some cooled cabbage and onions in the center of the flatbread and form into a pie. Dip the cutlet in flour or breadcrumbs on all sides. Heat a frying pan with vegetable oil. Fry on both sides for 3-4 minutes until golden brown.
Пожарьте котлеты. Смоченными водой руками возьмите немного картофельного пюре и формируйте на ладони лепешку. В центр лепешки положите немного остывшей капусты с луком и сформируйте пирожок. Обмакните котлету в муку или панировочные сухари со всех сторон. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте с двух сторон по 3-4 минуты до золотистой корочки.
Garnish with fresh herbs. Serve the cutlets hot and with sour cream.
Украсьте свежей зеленью. Подавайте котлеты горячими и со сметаной.