Conveniently arrange your food. Prepare the dishes. Wash and peel the potatoes. It is better to keep the potatoes in a bowl of water to prevent them from browning. Peel the onion and cut into cubes. Grate the cheese on a coarse grater. Pour flour or breadcrumbs into a separate clean and dry plate.
Удобно разложите продукты. Подготовьте посуду. Картофель помойте и очистите от кожуры. Картофель лучше держать в миске с водой, чтобы не потемнел. Лук очистите от кожуры и нарежьте кубиками. Натрите на крупной терке сыр. Насыпьте в отдельную чистую и сухую тарелку муку или панировочные сухари.
Boil the potatoes. Cut the potatoes into 4-5 pieces, put them in a saucepan with water and put on fire. Add some salt. The potatoes will be ready 15-20 minutes after boiling. Drain the water. Mash the potatoes until there are no lumps. Leave to cool.
Отварите картофель. Нарежьте картофель на 4-5 частей, положите в кастрюлю с водой и поставьте на огонь. Посолите. Через 15-20 минут после закипания картофель будет готов. Слейте воду. Растолките картофель в пюре без комочков. Оставьте остывать.
Fry the cutlets. Add grated cheese, flour and chopped herbs to the cooled puree. Mix the mixture thoroughly. Form cutlets 1-1.5 cm thick. Roll in flour or breadcrumbs. Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Fry the cutlets until golden brown for 3-4 minutes on both sides.
Пожарьте котлеты. В остывшее пюре добавьте натертый сыр, муку и нашинкованную зелень. Тщательно перемешайте массу. Сформируйте котлеты в 1-1,5 см толщиной. Обваляйте в муке или панировочных сухарях. Разогрейте сковороду и налейте растительное масло. Обжарьте котлеты до румяной корочки 3-4 минуты с двух сторон.
Serve the cutlets hot, seasoned with sour cream. Can be served as a main course, or with tea.
Подавайте котлеты горячими, приправив сметаной. Можно подать как основное блюдо, а можно к чаю.