Thaw the butter in advance to soften it. Sift the flour through a sieve twice. If necessary, grind the sugar into powdered sugar. Prepare a baking dish by lining it with oiled parchment paper. Take out the bowl for preparing the cream and a heat-resistant container for the water bath. Grate the chocolate on a fine grater.
Заранее разморозьте масло, чтобы его размягчить. Дважды просейте муку через сито. При необходимости измельчите сахар в сахарную пудру. Приготовьте форму для запекания, выстлав ее промасленной пергаментной бумагой. Достаньте миску для приготовления крема и жаропрочную емкость для водной бани. Натрите шоколад на мелкой терке.
Prepare the dough for the base. In a deep bowl, mix flour, butter, baking powder, salt and sugar. Stir. Beat in 1 egg, mix until smooth. Cover the dough with film and refrigerate for 60 minutes.
Приготовьте тесто для основы. В глубокой миске смешайте муку, сливочное масло, разрыхлитель, соль и сахар. Перемешайте. Вбейте 1 яйцо, перемешайте до однородности. Накройте тесто пленкой и уберите в холодильник на 60 минут.
Prepare the crust for baking. Take out the dough and spread it in an even layer on oiled baking paper in a baking dish. Compact with the bottom of the glass. Leave small sides for filling. Place in the oven preheated to 200 degrees for 15 minutes. Remove and cool.
Подготовьте корж к выпечке. Достаньте тесто, ровным слоем распределите на промасленную пекарскую бумагу в форме для запекания. Утрамбуйте донышком стакана. Оставьте небольшие бортики для начинки. Поставьте в духовку, разогретую до 200 градусов, на 15 минут. Достаньте и остудите.
While the cake is cooling, prepare the cream. Mix mascarpone, sour cream, powdered sugar, vanilla sugar and 3 eggs. Mix by hand. It is better not to use a mixer. Spread the cream over the cooled crust.
Пока корж остывает, приготовьте крем. Смешайте маскарпоне, сметану, сахарную пудру, ванильный сахар и 3 яйца. Перемешайте вручную. Миксер лучше не использовать. Распределите крем поверх остывшего коржа.
Place a container of water at the bottom of the oven. Bake the cheesecake at 150 degrees for 90 minutes.
На дно духовки поставьте емкость с водой. Чизкейк запекайте при температуре 150 градусов 90 минут.
Turn off the oven without opening it and leave the dessert to cool. After 60 minutes, remove and place on the table.
Выключите духовку, не открывая, оставьте десерт остывать. Через 60 минут достаньте и поставьте на стол.
After 30 minutes, put it in the refrigerator. It's best to take it at night.
Через 30 минут уберите в холодильник. Лучше всего — на ночь.
Decorate the dessert with cinnamon and grated chocolate. In Italy it is customary to serve it with espresso.
Украсьте десерт корицей и тертым шоколадом. В Италии его принято подавать к эспрессо.