Peel the onion and chop finely. Prepare the beef, rinse and, if any, remove veins and excess fat. Pass the meat without fat through a meat grinder. Cut the raw meat into cubes. Wash and chop the greens. Prepare the grill, light the fire in advance if you are preparing the coals yourself.
Лук очистите и мелко нарежьте. Говядину подготовьте, промойте и, если имеются, удалите прожилки и лишний жир. Пропустите мясо без жира через мясорубку. Сырец нарежьте кубиками. Зелень помойте и измельчите. Подготовьте мангал, разожгите огонь заранее, если готовьте угли самостоятельно.
Prepare the minced meat. Place the meat in a bowl and add onion, raw and spices: pepper, cilantro and cumin, salt can be adjusted to taste. Mash the minced meat with your hands. Within 5-7 minutes, the entire mass must be lifted and thrown into a bowl. Then the minced meat will become viscous and elastic. If you skip this step, the finished lula kebab may fall apart. Then put the minced meat in the refrigerator to cool for at least 2 hours. It is better if he stays there for 7-8 hours.
Приготовьте фарш. Мясо переложите его в миску и добавьте лук, сырец и специи: перец, кинзу и зиру, соль можно отрегулировать по вкусу. Разомните фарш руками. В течение 5-7 минут всю массу нужно поднимать и бросать в миску. Тогда фарш станет вязким и эластичным. Если пропустить этот этап, готовый люля-кебаб может разваливаться. Затем поставьте фарш охлаждаться в холодильник минимум на 2 часа. Лучше, если он там пробудет 7-8 часов.
Form lula kebab. Prepare a container with water and, wetting your palms in water so that the minced meat does not stick to your hands, form oblong-shaped “cutlets”. Next, string them onto skewers, pressing the minced meat onto them and distributing it to the desired length. Fry the lula kebab over very hot coals, turning almost constantly, for 5-10 minutes until golden brown.
Сформируйте люля-кебаб. Подготовьте емкость с водой и, смачивая ладони в воде, чтобы фарш не прилипал к рукам, слепите «котлеты» продолговатой формы. Далее нанижите их на шампуры, прижимая к ним фарш и распределяя его по желаемой длине. Жарьте люля-кебаб над очень горячими углями, почти постоянно переворачивая, в течение 5-10 минут до появления золотистого цвета.
Serve beef lula kebab immediately after cooking, as the fat quickly solidifies and the dish loses its attractive taste. You can serve kebab with adjika and lavash.
Подавайте люля-кебаб из говядины сразу после приготовления, так как жир быстро застывает и блюдо теряет свои привлекательные вкусовые качества. Можно подать кебаб с аджикой и лавашем.