Prepare ingredients for cabbage soup. Wash the chicken meat and cut into pieces of any size. Peel potatoes, carrots, onions, garlic. Cut potatoes and tomatoes into cubes, onions into half rings. Grate the carrots on a medium grater. Finely chop the garlic and herbs. To make the soup fattier, do not remove the skin from the chicken.
Приготовьте продукты для щей. Мясо курицы вымойте и порежьте кусочками произвольного размера. Почистите картофель, морковь, лук, чеснок. Картофель и помидоры нарежьте кубиками, лук — полукольцами. Морковь натрите на средней терке. Порубите мелко чеснок и зелень. Чтобы суп получился жирнее, не снимайте с курицы шкурку.
Prepare the soup base. Place the meat in a saucepan, add water, place over medium heat, and bring to a boil. Add potatoes. Cook until the vegetable is half cooked for 10-15 minutes.
Приготовьте суповую основу. Мясо сложите в кастрюлю, залейте водой, поставьте на средний огонь, доведите до кипения. Добавьте картофель. Варите до полуготовности овоща 10-15 минут.
Make a fry. In a frying pan in oil, fry the onions and carrots until golden, add to the meat and potatoes. In the same pan, fry the tomatoes for 2-3 minutes. Place the tomatoes and cabbage in the pan. Cook for another 10 minutes.
Сделайте зажарку. В сковороде на масле обжарьте до золотистости лук и морковь, добавьте к мясу и картофелю. На этой же сковороде обжарьте 2-3 минуты помидоры. Выложите помидоры и капусту в кастрюлю. Варите еще 10 минут.
Add spices. Add salt, pepper, bay leaf, and garlic to the soup pot. Let the soup brew for 10-15 minutes.
Добавьте специи. Добавьте в кастрюлю с супом соль, перец, лавровый лист, чеснок. Дайте настояться супу 10-15 минут.
Serve fresh cabbage soup with sour cream, sprinkling dill on top.
Подавайте щи из свежей капусты со сметаной, посыпав сверху укропом.