Conveniently arrange all the ingredients. Thaw the squid carcasses in advance. Peel them from films, rinse well with water, cut into rings 0.7-1 cm thick.
Удобно расположите все ингредиенты. Заранее разморозьте тушки кальмара. Очистите их от пленочек, хорошо промойте водой, нарежьте кольцами толщиной 0,7-1 см.
Prepare the batter. Break a chicken egg into a bowl, stir it with a fork, add salt and pepper. Place flour and breadcrumbs separately in separate bowls.
Подготовьте кляр. Разбейте в миску куриное яйцо, размешайте его вилкой, добавьте соль и перец. Насыпьте в разные тарелки отдельно муку и панировочные сухари.
Fry the squid in batter. Take one squid ring at a time, roll it in flour, dip it in the egg and then in breadcrumbs. Pour vegetable oil into a hot frying pan and fry the breaded squid rings for 2-3 minutes. Place the rings on a paper towel to absorb excess oil.
Обжарьте кальмары в кляре. Берите по одному колечку кальмара, обваливайте его в муке, окунайте в яйцо, а затем в панировочные сухари. На раскаленную сковороду налейте растительное масло и обжарьте запанированные кольца кальмара в течение 2-3 минут. Выложите колечки на бумажное полотенце, чтобы оно впитало лишний жир.
Pour the tartar sauce into a small bowl and serve alongside the squid.
Налейте соус тартар в небольшую пиалу и подайте вместе с кальмарами.