Conveniently arrange all the ingredients. Thaw frozen squids in advance, cut the carcasses into thin rings up to 4-5 mm wide. Wash carrots and greens. Peel the carrots and onions, grate them with a coarse grater, cut the onions into half rings. Finely chop the parsley and dill with a knife or chop using kitchen scissors.
Удобно расположите все ингредиенты. Замороженные кальмары заранее разморозьте, нарежьте тушки тонкими колечками шириной до 4-5 мм. Вымойте морковь и зелень. Морковь и лук очистите, натрите на крупной теркой, лук нарежьте полукольцами. Петрушку и укроп мелко нарубите ножом или измельчите при помощи кухонных ножниц.
Prepare the vegetables. Fry vegetables over medium heat in a frying pan with vegetable oil until soft, approximately 10-12 minutes.
Приготовьте овощи. Обжарьте овощи на среднем огне на сковороде с растительным маслом до мягкого состояния, приблизительное 10-12 минут.
Combine vegetables and squid. Place squid rings in the prepared vegetable fry, add pepper and salt, simmer for 3 minutes. Pour sour cream into the pan and continue cooking the dish for another 3 minutes. Pour in the chopped herbs, stir, bring to a boil and turn off the heat.
Соедините овощи и кальмары. В готовую овощную зажарку выложите кольца кальмара, добавьте перец и соль, потушите 3 минуты. Влейте в сковороду сметану и продолжайте готовить блюдо еще 3 минуты. Высыпьте измельченную зелень, перемешайте, доведите до кипения и выключите огонь.
Hot squid served with boiled potatoes. Boil the potatoes, cut into quarters, in salted water. Season with butter. Place the squid rings on top of the potatoes and pour a generous amount of the pan sauce over them.
Горячие кальмары подаются с отварным картофелем. Отварите в подсоленной воде картофель, разрезанный на четвертинки. Заправьте сливочным маслом. Выложите сверху картофеля кольца кальмара и обильно полейте соусом из сковороды.