Conveniently arrange all products. Prepare a dough bowl, frying pan and rolling pin. Sift the flour through a sieve.
Удобно расположите все продукты. Подготовьте миску для теста, сковороду и скалку. Муку просейте через сито.
Start kneading the dough. In a deep bowl, mix 2 cups flour, salt and baking powder. Pour cool water, stir the dough, starting from the middle. This way, all the flour will be used and there will be no lumps. Add the required amount of flour to a homogeneous liquid consistency.
Приступите к замешиванию теста. В глубокой миске замешайте 2 стакана муки, соль и разрыхлитель. Налейте прохладную воду, размешайте тесто, начиная с середины. Таким образом, будет задействована вся мука, и не будет комочков. В однородную жидкую консистенцию досыпайте нужное количество муки.
Knead and roll out the dough. Knead the dough with your hands, it should turn out stiff and at the same time soft. Divide into 5-6 parts. Knead each piece and flatten it with your palm. Using a rolling pin, roll out into a cake 4-5 mm thick. The thickness may vary, but not more than 1 cm.
Замесите и раскатайте тесто. Тесто замесите руками, оно должно получится крутым и в то же время мягким. Разделите на 5-6 частей. Каждый кусок обомните и приплюсните ладонью. С помощью скалки раскатайте в лепешку толщиной 4-5 мм. Толщина может быть разной, но не более 1 см.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil and fry the flatbreads on both sides until golden brown.
Раскалите сковородку, налейте растительного масла и обжарьте лепешки с обеих сторон до золотистой корочки.
Place the finished flatbreads on a plate. It is better to eat flatbreads hot, served with sour cream, or instead of bread for the first course.
Готовые лепешки сложите на тарелку. Есть лепешки лучше горячими, подавая со сметаной, или вместо хлеба к первому блюду.