Preheat the oven to 180°C. Thaw puff pastry according to package instructions. Remove the butter from the refrigerator 30 minutes before cooking.
Разогрейте духовку до 180 °С. Слоеное тесто разморозьте, согласно инструкции на упаковке. Сливочное масло достаньте из холодильника за 30 минут до приготовления.
Prepare the filling. To do this, mix poppy seeds, honey, butter, and sugar in a separate container. Mix thoroughly until smooth.
Приготовьте начинку. Для этого в отдельной емкости смешайте мак, мед, сливочное масло, сахар. Тщательно перемешайте до однородной консистенции.
Roll out the puff pastry with a rolling pin; for convenience, dust the table and rolling pin with flour. Spread the finished filling over the dough, stepping back slightly from the edges.
Слоеное тесто раскатайте скалкой, для удобства припыляйте стол и скалку мукой. Готовую начинку распределите по тесту, немного отступив от краев.
Line a baking sheet with parchment. Roll up the roll and place on a baking sheet. Brush the top of the roll with a small amount of butter or beaten egg, if desired, and place in the oven for 40-45 minutes at 180℃.
Противень выстелите пергаментом. Скрутите рулет и переложите на противень. Сверху смажьте рулет небольшим количеством масла либо взбитым яйцом, по желанию, и отправьте в духовку на 40-45 минут при 180℃.
Cool the finished roll slightly and cut into pieces. Transfer to a serving bowl and top with powdered sugar. Serve dessert with aromatic tea and coffee.
Готовый рулет слегка остудите и нарежьте кусочками. Переложите в посуду для подачи, украсьте сверху сахарной пудрой. Подавайте десерт к ароматному чаю и кофе.