Peel and chop the onion and garlic. Cut the chicken fillet into cubes, pepper and tomato into small cubes. Preheat the oven to 190°C and prepare a baking dish.
Почистите и измельчите лук и чеснок. Куриное филе нарежьте кубиками, перец и помидор – мелкими кубиками. Разогрейте духовку до 190 °C и подготовьте форму для запекания.
In a frying pan, simmer the onion and garlic until transparent. Add rice and a little butter.
На сковороде тушите лук и чеснок до прозрачности. Добавьте рис и немного сливочного масла.
When the rice is hot, increase the heat to medium and add the wine. Cook, stirring, until the wine has almost completely evaporated.
Когда рис прогреется, увеличьте огонь до среднего и влейте вино. Готовьте, помешивая, почти до полного испарения вина.
Pour in the broth in small portions (about 100 ml), stirring the rice constantly, and add salt. Add saffron and place in a baking dish.
Вливайте бульон небольшими порциями (около 100 мл), постоянно помешивая рис, посолите. Добавьте шафран и выложите в форму для запекания.
Salt the chicken fillet and fry in a frying pan with vegetable oil until golden brown (7 minutes over medium heat).
Посолите куриное филе и обжарьте на сковороде с добавлением растительного масла до золотистой корочки (7 минут на среднем огне).
Add pepper, tomato, tomato paste and peas to the rice and stir. Place the chicken on top, pour in the remaining broth and place in the oven for 15 minutes.
Добавьте к рису перец, помидор, томатную пасту и горошек и перемешайте. Сверху выложите курицу, влейте оставшийся бульон и отправьте в духовку на 15 минут.