Thaw the dough to room temperature, melt the butter in the microwave. Coarsely grate the chocolate. Fry the hazelnuts in a dry frying pan until golden and chop finely. Preheat oven to 200°C.
Разморозьте тесто до комнатной температуры, растопите сливочное масло в микроволновой печи. Крупно натрите шоколад. Обжарьте фундук на сухой сковороде до золотистости и мелко порубите. Разогрейте духовку до 200°C.
Dust your work surface with flour and roll out the dough into a 5mm thick rectangle. Cut it into triangles with a base of 10 cm.
Присыпьте рабочую поверхность мукой и раскатайте тесто в прямоугольный пласт толщиной 5 мм. Нарежьте его на треугольники с основанием 10 см.
Place chocolate, nuts on the wide part of the triangle and roll it up, starting from the wide edge, giving it a bagel shape. Do the same with the remaining triangles.
На широкую часть треугольника положите шоколад, орехи и сверните рулетом, начиная от широкого края, придавая ему форму рогалика. Проделайте то же самое с остальными треугольниками.
Cover a baking sheet with parchment, place the croissants and bake in the oven preheated to 200°C for 15-20 minutes until golden.
Противень застелите пергаментом, выложите круассаны и отправьте выпекаться в духовку, разогретую до 200°C, на 15- 20 минут до золотистости.
Sprinkle the finished croissants with powdered sugar and serve.
Готовые круассаны присыпьте сахарной пудрой и подавайте.