Separate the whites from the yolks, sift the flour along with baking powder. Prepare a springform pan, a mixer and preheat the oven to 180°C.
Отделите белки от желтков, просейте муку вместе с разрыхлителем. Подготовьте разъемную форму, миксер и разогрейте духовку до 180°C.
Prepare the sponge cake: combine the yolks with 60 grams of sugar, beat until smooth and put in the refrigerator.
Приготовьте бисквит: соедините желтки с 60 граммами сахара, взбейте до однородности и отправьте в холодильник.
Beat the whites until fluffy, then, gradually adding the remaining sugar, beat the whites until stiff peaks form.
Взбейте белки до пышной пены, затем, постепенно добавляя оставшийся сахар, взбивайте белки до устойчивых пиков.
Combine the yolk mass with flour and baking powder, mix well. Add the beaten egg whites and mix gently with a spatula.
Желтковую массу соедините с мукой и разрыхлителем, хорошенько перемешайте. Добавьте взбитые белки и аккуратно перемешайте лопаткой.
Pour the resulting mass into the mold and place in the oven for 40 minutes.
Выложите получившуюся массу в форму и отправьте в духовку на 40 минут.
When the biscuit is ready, turn off the oven and leave it there for 30 minutes.
Когда бисквит будет готов, выключите духовку и оставьте его там на 30 минут.
Remove the sponge cake from the mold and cut it into two halves lengthwise.
Извлеките бисквит из формы и продольно разрежьте на две половины.
Prepare the cream: beat the sour cream with sugar and refrigerate for 30 minutes.
Приготовьте крем: взбейте сметану с сахаром и отправьте в холодильник на 30 минут.
Assemble the cake: spread the bottom layer with half the cream and cover with the second layer.
Соберите торт: нижний корж промажьте половиной крема и накройте вторым коржом.
Apply the remaining cream to the top layer.
На верхний корж нанесите оставшийся крем.
Place the cake in the refrigerator for 1 hour, then cut into portions and serve.
Отправьте торт в холодильник на 1 час, затем нарежьте на порции и подавайте.