Sift the flour. Cut the butter into large cubes. Preheat oven to 200°C.
Просейте муку. Сливочное масло нарежьте крупными кубиками. Разогрейте духовку до 200°C.
Prepare the cakes: melt the butter in a water bath, add sugar, honey and heat the mixture, stirring constantly to obtain a homogeneous mass.
Приготовьте коржи: на водяной бане растопите сливочное масло, добавьте сахар, мед и нагревайте смесь, постоянно помешивая, чтобы получилась однородная масса.
Add baking soda and whisk until lightened and thickened. Remove from the water bath and cool.
Добавьте соду и взбейте венчиком до осветления и увеличения массы в объеме. Снимите с водяной бани и остудите.
Add the eggs to the cooled mixture and mix well, then add the flour and knead the dough. Wrap the finished dough in cling film and leave for 10 minutes.
Добавьте к остывшей смеси яйца и хорошенько перемешайте, затем всыпьте муку и замесите тесто. Готовое тесто заверните в пищевую пленку и оставьте на 10 минут.
Divide the dough into 8-10 equal parts. Roll out a thin crust directly on a baking sheet, make several punctures with a fork and bake one at a time at 200°C for 2-3 minutes until a characteristic honey color.
Разделите тесто на 8-10 равных частей. Раскатывайте по тонкому коржу прямо на противне, делайте несколько проколов вилкой и выпекайте по одному при 200°C по 2-3 минуты до характерного медового цвета.
While hot, trim the edges of the cakes to the shape of the future cake (save the excess). Lay out the finished cakes separately, do not stack them one on top of the other while they are hot, otherwise they may stick to each other.
В горячем виде обрежьте края коржей по форме будущего торта (излишки сохраните). Готовые коржи раскладывайте по отдельности, не складывайте один на один горячими, иначе они могут прилипнуть друг к другу.
Prepare the cream: combine cold sour cream with sugar and beat with a mixer until stiff.
Приготовьте крем: соедините холодную сметану с сахаром и взбейте миксером до пиков.
Layer the cakes with cream, slightly pressing each one on top. Decorate the top of the honey cake with the crushed remains of the cakes.
Прослоите коржи кремом, чуть придавливая каждый сверху. Верх медовика украсьте измельченными остатками коржей.
Place the cake in the refrigerator for 2 hours, then cut into portions and serve.
Отправьте торт в холодильник на 2 часа, затем нарежьте на порции и подавайте.