Wash and dry the blueberries, separate the whites from the yolks. Fry almond flakes in a dry frying pan until golden brown. Prepare a mixer, baking parchment or silicone mat. Preheat the oven to 180°C.
Вымойте и просушите голубику, отделите белки от желтков. Хлопья миндаля поджарьте на сухой сковороде до золотистой корочки. Подготовьте миксер, пергамент для выпекания или силиконовый коврик. Разогрейте духовку до 180°C.
Prepare the base: mix sugar with cornstarch and salt. Beat the egg whites until stiff peaks form, gradually adding the sugar mixture.
Приготовьте основу: смешайте сахар с кукурузным крахмалом и солью. Взбивайте белки до устойчивых пиков, постепенно добавляя сахарную смесь.
Then add the vinegar and beat for another 1 minute at the lowest speed of the mixer.
Затем добавьте уксус и взбивайте еще 1 минуту на самой низкой скорости миксера.
Place parchment or silicone mat on a baking sheet. Visually divide the baking sheet into 3 cake layers with a diameter of 20 centimeters.
Положите на противень пергамент или силиконовый коврик. Визуально поделите противень на 3 коржа диаметром по 20 сантиметров.
Form 3 layers of whipped egg whites, carefully leveling their surface.
Сформируйте 3 коржа из взбитых белков, аккуратно выравнивая их поверхность.
Place the baking sheet with the preparations in the oven and reduce the temperature to 130°C. Bake for 30 minutes. Then reduce the temperature to 100°C and bake for another 60 minutes.
Отправьте противень с заготовками в духовку и убавьте температуру до 130°C. Выпекайте 30 минут. Затем снизьте температуру до 100°C и выпекайте еще 60 минут.
Prepare the filling: beat the cream and sugar until stiff peaks form. You can add a little food coloring for color.
Приготовьте начинку: взбейте сливки с сахаром до устойчивых пиков. Можете добавить немного пищевого красителя для цвета.
Assemble the cake: place a layer of cream on the bottom cake layer, sprinkle with blueberries and almond flakes, cover with the second cake layer and repeat the procedure with cream, blueberries and almond flakes.
Соберите торт: на нижний корж выложите слой крема, присыпьте голубикой, миндальными хлопьями, накройте вторым коржом и повторите процедуру с кремом, голубикой и хлопьями миндаля.
Place the third cake layer, cover it with the remaining cream, add berry jam, blueberries and serve.
Выложите третий корж, покройте его оставшимся кремом, выложите ягодный джем, голубику и подавайте.