Remove all ingredients from the refrigerator 1-2 hours before preparing the glaze. Prepare a saucepan with a thick bottom.
Все ингредиенты достаньте из холодильника за 1-2 часа до приготовления глазури. Подготовьте сотейник с толстым дном.
Grind the chocolate in a bowl. Boil the cream and add it to the chocolate. Mix thoroughly until smooth. Add softened butter and stir again until smooth.
В миске измельчите шоколад. Вскипятите сливки и добавьте их к шоколаду. Тщательно перемешайте до получения однородной массы. Добавьте размягченное сливочное масло и снова размешайте до однородности.
Place the finished white chocolate glaze in the refrigerator for 10-15 minutes.
Уберите готовую глазурь из белого шоколада на 10-15 мин в холодильник.
If you need to completely cover a cake or pastry with glaze, it is best not to apply it with a spatula, but to pour it over the dessert.
Если нужно покрыть торт или пирожное глазурью полностью, то лучше всего не наносить ее лопаткой, а заливать ею десерт.