Rinse the rice several times until the water runs clear. Remove the cream cheese 30 minutes before cooking. Cut the crab sticks into small cubes and mix with mayonnaise. Take out the wooden spatula, mat and cling film.
Рис промойте несколько раз, пока вода не станет прозрачной. Сливочный сыр достаньте за 30 минут до приготовления. Крабовые палочки нарежьте мелким кубиком и смешайте с майонезом. Достаньте деревянную лопатку, циновку и пищевую пленку.
Cook sushi rice. Place the rice in a saucepan and add 225 ml of water. Place over high heat and bring to a boil. Turn the heat to low. Cook the rice covered for another 15 minutes. When the liquid has evaporated, turn off the stove. Leave the cereal to steep for 10 minutes.
Сварите рис для суши. Рис всыпьте в кастрюлю и залейте 225 мл воды. Поставьте на сильный огонь и доведите до кипения. Поставьте огонь на минимум. Варите рис под крышкой еще 15 мин. Когда жидкость испарится, выключите плиту. Оставьте крупу на 10 минут настаиваться.
While the rice is steeping, prepare the dressing. Mix rice vinegar, sugar and 1 tsp in a saucepan. salt. Heat well until the sugar and salt dissolve. Pour the dressing into the cooked rice and stir with a wooden spatula.
Пока рис настаивается, приготовьте заправку. Смешайте в сотейнике рисовый уксус, сахар и 1 ч. л. соли. Хорошо прогрейте, чтобы сахар и соль растворились. Влейте заправку в готовый рис и перемешайте деревянной лопаткой.
Roll the tempura rolls. Place a sheet of nori, shiny side down, on a mat covered with cling film. Place rice on top, but leave 2/3 of the nori empty. Place cream cheese and crab sticks on rice. Form a roll.
Сверните роллы темпура. На циновку, покрытую пищевой пленкой, положите лист нори блестящей стороной вниз. Сверху выложите рис, но 2/3 нори оставьте пустым. На рис выложите сливочный сыр и крабовые палочки. Сформируйте ролл.
Prepare the batter. Add the remaining water and 1 tsp to the bowl. salt, stir until the crystals are completely dissolved. Gradually add flour to the salted liquid and knead the dough. The batter should have the consistency of thick sour cream.
Подготовьте кляр. В миску добавьте оставшуюся воду и 1 ч. л. соли, перемешайте до полного растворения кристаллов. Постепенно введите в подсоленную жидкость муку и замесите тесто. Кляр должен получиться по консистенции, как густая сметана.
Prepare tempura rolls. Dip the finished “sausage” in batter and then roll in breadcrumbs. Heat oil in a deep frying pan or deep fryer until boiling. Fry the rolls in it for about 40 seconds. Cool before serving and cut into portions.
Приготовьте роллы темпура. Готовую "колбаску" обмакните в кляр, а затем обваляйте в панировочных сухарях. Нагрейте в глубокой сковороде или фритюрнице масло до кипения. Обжарьте в нем роллы примерно 40 сек. Перед подачей остудите и нарежьте на порционные кусочки.
This Japanese dish goes perfectly with pickled ginger, wasabi and soy sauce.
Такое японское блюдо идеально сочетается с маринованным имбирем, васаби и соевым соусом.